A co bude úkolem týdne tentokrát? Preclíky! Vyláme si na nich někdo zuby? Komu se povedou upéct ty nejlepší preclíky? I v Praze a okolí se stále hledá nějaký taktik. Najde se? Kdo si v srdci Čech povede nejlépe? To teprve uvidíte! Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a nezapomeňte hlasovat! Vždyť deset tisíc korun může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 30.3. 2020 – Dominika:
V pondělí 30.3. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno profesionální cukrářka Dominika (23). Jako první dveře svého pražského bytu v Hájích otevře usměvavá Dominika, která se i s přítelem teprve před měsícem vrátila z Anglie, což vzhledem k jejímu klasickému českému menu překvapí. Původně prý koketovala s myšlenkou podávat anglické menu, pak se ale bála, že by někomu nemuselo chutnat; ostatně sama nebyla z britské kuchyně ani celé tamní zkušenosti nadšená.
V předkrmu Dominika přesně neuvedla, jaké pečivo bude ke své vepřové pomazánce podávat, proto se rozhodla, že kvůli úspoře času místo plánovaných housek upeče úkol týdne – preclíky. To jí ale úplně nevyšlo, protože nakonec díky vykynutí vznikly z preclíků stejně spíš housky. Rychlou zeleninovou polévkou se mladá kuchařka nechtěla moc zdržovat, měla náročnější hlavní chod, a hlavně moučník. „Staročeský hovězí guláš s houskovým knedlíkem“ soupeři spíše chválí, maso a omáčka se povedly, jen knedlík by si někdo dal k omáčce radši tužší.
Sama Dominika není z vlastní přílohy nadšená, „buchtičky s vanilkovým krémem a espumou“ se jí ale povedly. Ještě aby ne, vždyť je to šéfcukrářka! Hosty zajímá, co je ona záhadná espuma v názvu oblíbeného dětského jídla. Největší slabinou hostitelky je servis: prostírání nic moc a pití vázlo, dokonce chyběl otvírák na víno a muselo se improvizovat s vařečkou. Jako přípitek Dominika, která sama alkohol téměř nepije, nabídne dětské šampaňské. Je to spíš oťukávací večeře, Dominika bude mít ještě hodně prostoru k tomu se projevit. Rozproudí atmosféru prvního večírku hra Hádej, kdo jsem?