To Nikol na to jde odjinud, ta spoléhá na svůj nepřehlédnutelný dekolt. Ocení to ale soupeři? Někteří diváci určitě… Dva soutěžící nevaří doma, ale zdá se, že tentokrát to soupeři řeší méně než jídlo. A v tom se někdy nevyznají: pletou si moravského vrabce se španělským ptáčkem, nevědí, co je to kaldoun a v technologii konfitování také dost tápou. Už snad ale nikdy nezapomenou, odkud k nám přišel tatarský biftek.
A každý den čelí rozličným výzvám a úkolům mléčného týdne, mezi nimiž je třeba i výroba domácího sýra! Dá se to všechno vůbec stihnout? Kdo to na Ostravsku zvládne nejlépe a v slzách štěstí se nakonec překvapeně raduje nad výhrou 60 000 korun? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a dozvíte se to!
Prostřeno 3.3. 2017 - David – Moravskoslezský kraj
V pátek 3.3. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno poněkud klackovitý teenager David (19). Jak si v kuchyni poradí benjamínek týdne? Středoškolák David se docela stydí a trochu drmolí, někdy je těžké mu rozumět. Může překvapit, nebo zklamat, nikdo v pátek neví, co od něho může čekat. Poslední večeře bude plná zmatků, přestože nejmladší kuchař vsadí hlavně na oblíbené rodinné recepty.
Mezi ně patří první chod - kuřecí salát s celerem a ořechy, hosté ale nejsou nadšeni ani celerem, ani kusy jablek. A nenapraví to ani moravská cibulačka, na kterou se docela těšili. Je to jen další hustý vývar, jen v něm plave navíc hovězí, cibule, houby a vejce. Zdeněk polévku už prostě „nedává“, stejně jako podivně vyhlížející úkol týdne.
Mladý hostitel je ale pro každou srandu, papiňáku se rozhodně nebojí a brambory před pečením suší fénem - originální postup, který v Prostřeno! ještě nebyl. Brambory jsou přílohou k „vepřovému rošťákovi“ z krkovičky. Výzva soupeřů hostiteli bude tak trochu naopak.
Naučí Davida Zdeněk, jak sbalit holku? Radost z toho moc nemá… A co se dozvíme během chvíle pravdy? Kdo se k čemu přizná? Co všechno se během finále zamotá a kdo se bude radovat jako poslední a opláče to? Dívejte se!