Nic mu není po chuti, je to možná jen taktika, ale prazvláštní, protože do čtvrtku si dokáže většinu lidí znepřátelit. Hlavně Terezu a v pátek nic nedaruje ani nejstarší Iloně. Ta má jako učitelka sice trpělivosti na rozdávání a asi už zažila leccos, občas si ale musí připadat jako ve zlobivé třídě. Zkrotí tu omladinu, nebo nad tím velkoryse mávne rukou? Osladí ty konfrontace aspoň úkol týdne – marcipán?
Každý si s ním poradí podle své nátury a šikovnosti, jak uvidíme. Nudit se rozhodně nebudeme. Napínavé to bude na Zlínsku až do konce, proto si nenechejte ujít další týden s Prostřeno! Kdo vyhraje? Mládí, zkušenost, nebo taktika?
Prostřeno – 3.3. 2016 – Michal:
Ve čtvrtek 3.3. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Michal (27). Nepřehlédnutelný Michal z Uherského Hradiště o sobě říká, že je blázen, a možná mu dají ostatní za pravdu. Nálady mění jak aprílové počasí, patrně i taktiku a v kuchyni se budou střídat všelijaké chvíle. Po všech těch stížnostech a kritice to buď bude propadák, nebo nás občasný kuchař Michal mile překvapí?
Náladu v pořadu Prostřeno s datem 3.3. 2016 zpraží hned v úvodu, přijde tvrdý výpad na Terezu, která to sice čekala, ale nikdo netušil, že bude až tak nepřátelský. Je Michal tak vytočený ze svého vaření? Zčásti ano, i když se tváří suverénně. Hostitel vaří jen párkrát za rok, protože prý alfa samci nevaří. Proč si ale vybral tři druhy těsta? V kuchyni bude vaření celé vypípané, protože Michal má fakt nervy, polévka mu aspoň dvakrát přeteče, což se u houbové polévky stává.
Pomůže mu v pořadu Prostřeno s datem 3.3. 2016 při vaření Vašek a pak i Tereza, kterou si tam dokonce pozve na kus řeči, aby tam nebyl tak sám?! Předkrm, domácí plněný šáteček je jeho vlastní recept, na který je patřičně hrdý a u stolu k tomu podá dlouhý výklad. Hlavní chod – kuřecí játra na majoránce podle mistra Pohlreicha – pokazil pokus o domácí rohlíky, jedinou přílohu. Na každého nakonec zbyde jen pár rohlíkových koleček, což působí trochu směšně.
Tereza se ovšem v pořadu Prostřeno s datem 3.3. 2016 jen tak Michalovým rohlíkem opít nenechá – a tímhle už vůbec ne… A z těsta je i poslední chod – jemné knedlíky s ovocem, které bohužel doputovaly na stůl úplně studené, což je podle hostitele prý v pořádku. Hosté také poprvé v týdnu na jídlo čekají. A to nejlepší nakonec.
Kdo se nechá od potetovaného hostitele, nadšeného tatéra, který se považuje za umělce, tetovat? Nakonec to jen odnese už prý mírně zavánějící vepřová hlava, na které si to mají vyzkoušet i ostatní. Jak trpělivý učitel asi Michal bude?