První večer patří důchodci Milanovi, který si na začátku přeje, aby se hlavně sešla dobrá parta. A chvíli to tak i vypadá, pak je to však právě Milan, kdo začne kritizovat a taktizovat, takže úplná idyla to nebude. A to se Milan tolik zaradoval, když k němu jako poslední konečně dorazila aspoň jediná žena Bilyana, kterou pak hned na druhý den zklame.
Prostě hra je hra, aspoň tak to Milan vidí, a dokonce se uchýlí k malé lsti. A co si o tom všem myslí ostatní? Komu se povede nejlepší mikulášská nadílka, maska nebo nejveselejší zábava? Sledujte mikulášský speciál a hlasujte pro nejsympatičtějšího hostitele! Vždyť deset tisíc korun můžete vyhrát i vy!
Prostřeno – 3.12. 2019 – Bilyana:
V úterý 3.12. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno jediná žena ústeckého týdne Bulharka Bilyana (38). Temperamentní Bilyana je u stolu jediná žena a Milana včera velmi potěšilo, když k němu dorazila alespoň jedna příslušnice něžného pohlaví. Včera se k ní choval galantně a Bilyana si u něj pochutnala, o to větší zklamání zažije v úterý, kdy sama vaří a prostírá. Hráč Milan v ní totiž tuší silnou soupeřku a nic jí nadá zadarmo.
Bilyana ráda vaří a snad ještě radši nakupuje, hosty pozve do malého bytu, kde žije s přítelem. Rodinu má v Bulharsku, u nás je hlavně kvůli práci. Uvaří bulharské menu, jen dezert je mezinárodní, medovník pochází z Ruska, ale peče se po celém světě a zdomácněl i v Bulharsku. Na první chod je slaný koláč „banica“, který se připravuje ze speciálního těsta, peče se ve vrstvách, plní balkánským sýrem, nakrájí na kostky a krásně křupe. Vzhledem k tomu, že výživnému předkrmu předcházel ještě sytý úkol týdne, smažené rybí filé se šopským salátem, hosté si musejí v bříšku nechat místo na další chody.
Kuličková polévka „supa topčeta“ je bohužel vlažná a opravdu chutná snad jen nejmladšímu Dominikovi. Hlavní bulharský džuveč obsahuje vepřové maso a peče se s množstvím zeleniny včetně brambor. Pánům hlavní chod chutná, ale Milan má nějaké vlastní představy o bulharské kuchyni a vnucuje je i hostitelce. Jídlo srovnává s tím, co kdysi ochutnal na Slovensku.
A hostitelku to samozřejmě netěší, i když to zatím nedává moc najevo, jen je překvapená, proč do ní Milan tak rýpe. I ostatním vadí, že medovník, na který se tak těšili, není s ořechy a až moc sladký. Bilyana je jistě šikovná kuchařka a chtěla ze své kuchyně předvést to nejlepší, ale asi počítala s vřelejší odezvou. Zachrání její večírek taneční bulharská zábava?
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Bilyana, v úterý 3.12. 2019 od 17.50 hodin na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová