Olomouckou partu spojuje několik věcí: pánové jsou samí vášniví rybáři, možná si jednou zajdou společně i na ryby. Ryby ale v menu kupodivu nejsou, zato hub se nikdo nebojí. Úkolem týdne je červená řepa, zadání se bude ve finále docela řešit. Pořádně pohádat se však Moraváci nestihnou, i když soutěživí jsou a zejména podnikatel Jirka je pěkný „šťoural“. Hostitele spojuje také sympatický fakt, že hodně surovin si vypěstovali z vlastních zdrojů, jsou to i zahrádkáři a chovatelé.
U Josefa to bude navíc opravdu bio bez chemie. A ještě dvěma věcmi vyniká tento olomoucký týden - hostitelé umí vařit, až na jednu výjimku podávají v kuchyni vyrovnané, vydařené výkony, a nepodcení ani zábavu. Ta se odehrává převážně v exteriéru a uprostřed týdne se Richard postará o skutečně adrenalinový a výjimečný zážitek. Sledujte Prostřeno! od začátku do konce, bude se opravdu na co dívat! Zjistíte, že dobrý člověk ještě žije a že tato parta se téměř s jistotou sejde znovu. Má totiž co slavit…
Prostřeno – 29.11. 2017 – Richard:
Ve středu 29.11. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno lakýrník Richard (45). Středa patří jen zdánlivě osamělému „lovci žen“ Richardovi. Alespoň tak o sobě hovoří nezadaný lakýrník a chovatel, který žije na venkově v malé garsonce, a hostům proto prostře ve stanu na zahradě. Jak se ukáže, má hodně dobrých kamarádů, má i velkou původní rodinu a je to takový všeuměl. Na první pohled by ho mohli soupeři podcenit, protože dům je velmi rozestavěný, jenže Richardovi počasí přeje a na zahradě se hosté cítí pohodlně.
Hlavně je ale Richard dobrý kuchař, hostitel a zábavný společník. Ovšem tento výkon ho stojí kvůli podmínkám hodně potu. Do své překvapivě útulné garsonky s malou, ale vybavenou kuchyňkou se pěkně naběhá. Do „věže“ totiž vede přes čtyřicet schodů a Richard lítá s jídlem a pitím sem a tam. Tahle hostitelská nevýhoda mu naštěstí nohy nepodrazí. Výborný je prý už smažený předkrm „děravý chlebík“, hovězí vývar se mu také povede, jen hlavní „králík na smetaně s karlovarským knedlíkem“ je sice trochu suchý, ale vynikající příloha a omáčka to zachrání.
„Sladké překvapení“ je vlastně stará známá buchta lidově zvaná „orgasmus“ a opravdu uspokojená Zuzana si dokonce řekne o recept. K tomu všemu Richard stačí ještě pro hosty zablbnout s rypáčkem a prasečí zástěrkou, nic si ze sebe nedělá. Pak ale hostům vyrazí dech velkorysou a nevšední zábavou, která kolegům připraví opravdový zážitek. Motorkářské jízdy ve velké koloně se zúčastní i nadšení hosté! Co na to Zuzka? Prý se jí splnil životní sen…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Richard,
ve středu 29.11. 2017 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová