Úkol týdne se dá přidat do všelijakých pomazánek, dipů nebo do těstovin, půjde totiž o pesto. A soutěžícím dá docela zabrat… Oblíbený bramborový salát a řízek se v Prostřeno! kupodivu moc často nepodává, zato nyní se tento pokrm objeví na jídelníčcích s mírnou obměnou hned dvakrát. Možnost srovnání také nabídne téměř identický hlavní chod ve čtvrtek a v pátek – hovězí na víně s kaší. Bude to i týden přesnídávkových polévek a kyselého zelí. Co kromě jídla se bude porovnávat? Čeština a slovenština, mateřština Majky, kterou mladší ročníky již moc dobře neovládají.
A bude dost špičkování i legrace, o kterou se zaslouží hlavně srandista Honza a pohodářka Mirka. Kdo je největší taktik? Najde se na jihu Moravy šťastlivec, který může získat v součtu až 90 000 korun, pokud se diváci svým názorem shodnou se spolustolovníky? Sledujte každý všední den v 17.50 na Primě a hlasujte pro své favority na https://prima.iprima.cz/prostreno. Možná právě vy za svůj hlas obdržíte pět tisíc korun!
Prostřeno – 28.8. 2017 – Martin:
V pondělí 28.8. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno projektový manažer Martin (30). Do Prostřeno! mě přihlásila manželka, bral jsem to jako legraci, ale jsem tady,“ říká o své účasti první soutěžící, mladý dvojnásobný tatínek Martin. Sebevědomý projektový manažer pozve hosty do pronajatého bytu s menší kuchyní.
Úkol týdne se k jeho menu docela hodí, pokud ovšem najde v okolí domu dost kopřiv na kopřivové pesto. Umí to Martin jen s myší a počítačem, nebo se umí otáčet i u plotny? Je vidět, že určitě nevaří poprvé, v kuchyni se doma se ženou prý střídají. Jeho menu je spíš lehké a zdravé, rohlíčky budou domácí. Citrusový salát s červenou cibulí mu zachutnal už ve Francii. Co na nevšední předkrm řeknou hosté?
Francouzská bude i smetana crème fraîche v cuketovém krému, kam pondělní kuchař přidá pro výraznější chuť koření kari. A kromě Slovenky Márie, které ne všichni všechno rozumějí, polévka hostům chutná.
Hlavní chod má jako přílohu bramborový salát s citronovo-hořčičnou zálivkou, v níž štiplavá dijonská hořčice přebíjí chuť brambor. Hodně česneku je i v aromatickém dipu k telecímu v těstíčku. Dezert crème brûlée - pro někoho nejlepší chod celé večeře pokazí jen reklamace na jednu špinavou vidličku.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Martin,
v pondělí 28.8. 2017 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová