Markéta má zvláštní vrtochy a rozmary při jídle, sní toho málo a působí nevyzpytatelně. Polák Lukasz je sympaťák, ale pro někoho jen do té chvíle, než uvaří. S jídlem to není žádná sláva ani u kliďase Jaromíra, kterému to ale vyžehlí projížďka na koních. Nají se všichni dosyta u přátelské Petry, která přichystá pořádnou baštu? Kupodivu ani ta se nezavděčí všem a taky to pak opláče…
A co mají všichni tihle moravští „vinaři“ společného? Je to ostuda: žádný z nich nemá pořádnou vývrtku a neumí otevřít víno, které bude tentokrát i úkolem týdne… Jak dopadne bodování na Primě? Kdo vyhraje padesát tisíc? Pokud nebudete s výsledkem spokojení, což je docela možné, můžete to napravit vlastním bodováním na mobilní aplikaci Prostřeno!
Prostřeno – 28.8. 2015 – Markéta:
V pátek 28.8. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno umírněná vegetariánka Markéta (33). „Markéta hraje a bude hrát a já jsem hrozně zvědavá na zítřek,“ říká po včerejšku Petra. I Lukáš je zvědavý, co dostane na talíř, když poslední hostitelka skoro nic nejí. Dekoratérka v obchodě s oblečením, momentálně na mateřské dovolené, sní o tom, že by se ráda podívala na delší čas do Francie.
Markéta má estetické cítění, což se odráží i na jejím venkovském domečku v provensálském stylu i při servírování. Středomořské bude i Markétino menu. Začne domácím pečivem k lososové pomazánce s ricottou, pokračuje francouzskou cibulačkou a italským kuřetem ve svítku, sladkou tečkou je v pořadu Prostřeno s datem 28.8. 2015 čokoládové suflé.
Hosté přišli trochu nedůvěřiví, ale nakonec ti, co tipovali, že dostanou znovu pohanku nebo syrovou mrkev, jsou příjemně překvapení. Možná se ale Markétě vrátí všechno za celý týden, kdy toho moc nesnědla a dost kritizovala…
A potíže v kuchyni se také dostaví. Domácí pečivo v pořadu Prostřeno s datem 28.8. 2015 nekyne, pomůže malý trik? Jak se povede svítek – nebude moc suchý? Vyjde Markétě počasí, aby mohla prostírat venku, nebo bude hostům zima? S úkolem týdne by to mohla mít jednoduché, protože víno je už součástí jejího menu.
Dokonce je i součástí zábavy. „Konečně jsem jedl pravý předkrm. Nabudil ve mně chuť k jídlu a porce byla tak akorát,“ k údivu všech hostitelku pochválí Aleš. A kdo si naopak myslí, že vařila podprůměrně? To budete koukat… Ještě to bude dost napínavé…