To Nikol na to jde odjinud, ta spoléhá na svůj nepřehlédnutelný dekolt. Ocení to ale soupeři? Někteří diváci určitě… Dva soutěžící nevaří doma, ale zdá se, že tentokrát to soupeři řeší méně než jídlo. A v tom se někdy nevyznají: pletou si moravského vrabce se španělským ptáčkem, nevědí, co je to kaldoun a v technologii konfitování také dost tápou. Už snad ale nikdy nezapomenou, odkud k nám přišel tatarský biftek.
A každý den čelí rozličným výzvám a úkolům mléčného týdne, mezi nimiž je třeba i výroba domácího sýra! Dá se to všechno vůbec stihnout? Kdo to na Ostravsku zvládne nejlépe a v slzách štěstí se nakonec překvapeně raduje nad výhrou 60 000 korun? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a dozvíte se to!
Prostřeno 28.2. 2017 - Zdeněk – Moravskoslezský kraj
V úterý 28.2. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno Zdeněk (23). V úterý se k plotně postaví kreativní barista Zdeněk, který hodně cestoval, vystřídal docela dost profesí a věří si zejména ohledně dezertů, které často připravuje i v práci. V úterý si vybere suflé, které mu dá sice poněkud zabrat, ale raději obětuje vlastní porci, než by zkazil celý výsledek; zásada „dvakrát měř a jednou řež“ se mu vyplatí.
Horší je to s jednoduchým předkrmem opět z lososa, nevšední a jednoduchou kombinaci s grepem soupeři moc neocení. Zdeněk též zariskuje s hodně pálivou dýňovou polévkou a naštve ho kritika hlavního chodu od Marcely, která se k jídlu vyjadřuje nejvíce a soupeři ji proto považují za hlavní taktičku. Vadí jí málo růžová panenka na červeném víně s gratinovanými bramborami, ale zde platí, co člověk, to názor. Zdeněk si myslí, že moderní gastronomii kritici moc nerozumějí.
Rozladí ho i dotazy na jeho sexuální orientaci, to zajímá Nikol, která se sice nebojí zeptat, ale nic se nedozví. Zdeněk si své soukromá přísně střeží, také se možná stydí. Proto nechce soupeřům ani zatancovat, byť prý léta závodně tančil, ani zahrát na kytaru a zazpívat, proto jim nakonec – byť bez šejkru – umíchá aspoň pár drinků.
V bytě se spolubydlícím prý bydlí teprve krátce, proto prostředí druhého večírku působí poněkud stroze a hostitel v kuchyni občas zazmatkuje. Ale péct umí, to dokáže i nejlépe zvládnutým úkolem týdne – bábovkou z podmáslí. A nakonec se u něj hosté i docela pobaví a dobře pomějí.