Olomouckou partu spojuje několik věcí: pánové jsou samí vášniví rybáři, možná si jednou zajdou společně i na ryby. Ryby ale v menu kupodivu nejsou, zato hub se nikdo nebojí. Úkolem týdne je červená řepa, zadání se bude ve finále docela řešit. Pořádně pohádat se však Moraváci nestihnou, i když soutěživí jsou a zejména podnikatel Jirka je pěkný „šťoural“. Hostitele spojuje také sympatický fakt, že hodně surovin si vypěstovali z vlastních zdrojů, jsou to i zahrádkáři a chovatelé.
U Josefa to bude navíc opravdu bio bez chemie. A ještě dvěma věcmi vyniká tento olomoucký týden - hostitelé umí vařit, až na jednu výjimku podávají v kuchyni vyrovnané, vydařené výkony, a nepodcení ani zábavu. Ta se odehrává převážně v exteriéru a uprostřed týdne se Richard postará o skutečně adrenalinový a výjimečný zážitek. Sledujte Prostřeno! od začátku do konce, bude se opravdu na co dívat! Zjistíte, že dobrý člověk ještě žije a že tato parta se téměř s jistotou sejde znovu. Má totiž co slavit…
Prostřeno – 28.11. 2017 – Jiří:
V úterý 28.11. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno podnikatel Jiří (42). Po prvním oťukávácím večeru se jede do dalšího domu, tentokrát hodně moderního. Jiří se netají tím, že je nervák. Uklidňovat se chodí se svou rodinou do přírody; jak mu to půjde v kuchyni jeho hezkého rodinného domu? Bude mít ambiciózní hostitel velkou trému?
Je poněkud zamlklý, občas i podmračený, prý je to ale normálka, hodně se prý namluví v práci. Večeře, na které mu evidentně dost záleží, je úplně jiná než včera: odlehčená, s prvky italské a mezinárodní kuchyně. I Jiří zčásti vaří z domácích surovin, na hlavní chod ale podává steaky z pravé svíčkové. Tím lehce zmate nejstaršího Pepu, který se domnívá, že dostane svíčkovou omáčku. Budou to ale bifteky…
Do italské kuchyně míří předkrmová bruschetta, což je třeba pro Zuzku premiéra, ale pro hostitele prý běžná snídaně nebo křupavá pochoutka k vínu. Zda je to vždy s buvolí mozzarellou, nevíme, ale každopádně tahle bruschetta chutná. A z rajských jablíček a z Itálie pochází i druhý chod, „polévka z pečených rajčat“. Pro barvu a lahodnější chuť tam Jirka přidá i trochu mrkve a celeru, pečením by měl tomatový krém získat výraznější chuť. To však nijak neoslní Vláďu, který prostě rajčata nejí a nesnáší.
Výborné steaky jsou hodně vysoké a uvnitř ještě dost krvavé, hlavně Zuzka je z toho rozpačitá. Navíc i z těch chlapských řečí u stolu o rajčatech a jejich údajně blahodárném vlivu na potenci. Ostatně - s podobným námětem přišla sama, to ale netušila, jak se tohle téma chytne a rozvine. Ještěže je tu zábava, jde se ven a sladká tečka. Komu zachutná módní brownies v kombinaci se zmrzlinou? A přijde i Zuzana na chuť rybaření u malého rybníčku kousek od Jiřího domu?
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Jiří,
v úterý 28.11. 2017 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová