Mají takový hlad, nebo je opravdu tak dobré? Obojí! O nervy i zábavu se postará úkol týdne – molekulární kuchyně. Natlakovaný šopský salát dokonce osprejuje hosty i tabuli! Ale účastníci tomu molekulárnímu vaření snad ještě přijdou na chuť: „Hnusí se mi to čím dál tím míň,“ tvrdí Jakub, a ve finále u Barbory se to vážně povede.
Bude vůbec někdo taktizovat? Jeden hráč se najde. Marek chce vyhrát a míní bodovat nízko. Jeho odhodlání má však kolísavý charakter a nakonec udělá taktickou chybu. Jakou? To uvidíte, když si nenecháte ujít další týden s kulinářsko-hostitelskou show Prostřeno!
Prostřeno – 27.5. 2015 – Kristýna:
Ve středu 27.5. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno lesbička Kristýna (32). Po masovém maratonu přijde ve středu zvrat. Přestože Kristýna pracuje v úseku masa a uzenin ve farmářském obchodu, sama maso z etických a ekologických důvodů už rok nejí. Ale není nekompromisní a ochutnává…
Kristýna vaří v holešovickém bytě své expřítelkyně, která ji do pořadu hecovala, ale přihlásila ji do něj až současná partnerka. Jak dopadne její šopský salát zhmotněný do pěny? Bude to na sprchu? Proč je v Bářině výstřihu místo na talíři? Příliš natlakovaná pěna?
„Ze začátku mě to vyděsilo, ale na konci jsem byl rád, že jsem zúčastnil něčeho tak zajímavého, jako je molekulární šopský salát, podávaný až takovou superformou,“ baví Jakuba. A co chuť? Zatím nejlepší pokus!
Jak se Kristýně v pořadu Prostřeno s datem 27.5. 2015 povede její veganské menu, které je alternativou k tradiční české kuchyni? Výpečky nebudou samozřejmě vepřové, přesto je možnost srovnání s včerejší večeří u Marka; zde s bramborovým knedlíkem bez vajec a bílým, bohužel velmi kyselým zelím.
„Některé kousky byly od sójového masa skoro k nerozeznání,“ chválí v pořadu Prostřeno s datem 27.5. 2015 hlavní chod Barbora. Kvalita bio zeleniny se projeví v intenzivní chuti jednoduché polévky a domácí ovocná zmrzlina je asi nejlepším chodem středeční večeře. A alternativní je i zábava - výroba papírové peněženky pod dozorem kamarádky z neziskovky.