Kromě regionu hosty spojuje zčásti profese i láska ke sportu a zdravému stravování. Muži jsou v mírné přesile a část z nich pracuje ve skladu nebo v gastronomii, obě ženy jsou zase nadšené milovnice pohybu a racionální stravy. Tentokrát to bude hodně i o surovinách, pravých či falešných, úkol týdne je svěží a lehký jak peříčko, ale stejně se někdo na svůj pohár vykašle. Kdo to bude? A co na to řeknou diváci? Třikrát se podíváme do Kladna, kde se odehraje první i poslední večer středočeského Prostřeno!
Prostřeno – 26.9. 2017 – Terezie:
V úterý 26.9. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno Terezie (28). Druhá hostitelka, sympatická mladá žena, pozve své hosty do malé garsonky v Praze, kde bude jejím soupeřům poněkud těsno. Může za to horko a málo metrů čtverečních, jinak je ale atmosféra uvolněná a večer ještě zábavnější než včera u Luboše. Lektorka angličtiny a nutriční terapeutka dbá na správný životní styl, ale na druhou stranu to se zdravou stravou nijak nepřehání, to prý si raději dá více do těla.
Potvrdí to při svém vaření, dokonce použije i glutamát v polévkovém koření. Svoji večeři začne celkem netypicky pizzou ze dvou druhů vlastních těst, pokračuje bramborovým krémem, což je polévka, na kterou se nikdo moc netěšil a nic zvláštního od ní nečekal, je to ale příjemné překvapení, Miluše si dokonce řekne o recept a Richard prý už bude vařit jen tuhle „luxusní“ bramboračku.
Ani kuře na hlavní chod není přehnaně dietní. Žádný prsní plátek, ale křupavé kuřátko upečené na tymiánovém másle a s opečeným bramborem a zelenými fazolkami na cibuli a slanině. Nejméně kalorií má asi fitness jablečný koláč, ten se ale povede až na druhý pokus. Proč? Hostitelka si při pečení odskočí nakoupit, a to se, jak víme, nemá dělat. Komu bude vláčný moučník chutnat nejvíce? S jídlem souvisí i hravá zábava a hostitelka stihne také úkol týdne. Přizná se Luboš k tomu, že se na svůj pohár včera vykašlal?