Prvním hostitelem je Ital, na kterého se musí s češtinou trošku pomaleji, ale řeč u stolu určitě váznout nebude, o to už se postarají policista Lukáš s živelnou Kateřinou – ti dva pusu skoro nezavřou. Ani úkol týdne není pro Moravany a Slezany nijak složitý, protože připravit nějakou „nízkokalorickou specialitu“ je pro vyznavače zdravého a moderního vaření denní chleba. Mezi účastníky je i jeden umírněný vegetarián, Lukáš se o odlehčenou kuchyni hodně zajímá.
Předvede to i v praxi? Dalším potěšujícím faktem moravskoslezského týdne je, že s kvalitním vařením koresponduje i úroveň bydlení, kde se bude Prostřeno! odehrávat. Kulisami tohoto klání nejsou žádné stísněné temné kouty, ale moderní a vzdušné domovy, kde se pohodlně vaří a příjemně stoluje. A kdo se bude ve finále radovat nejvíce? No přeci ten či ta, kdo od svých soupeřů dostane nejvyšší počet bodů. A body se tentokrát šetřit nebude… Co se to ale v pátek stane? Komu dá Kateřina pořádný záhlavec? Co ji tak naštve? Nebo je to legrace? Sledujte další Prostřeno!
Prostřeno – 26.7. 2016 – Martin:
V úterý 26.7. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Martin (19). Druhou soutěžní večeři připraví v maminčině kuchyni student gymnázia Martin. Nejmladší účastník se vůbec nemusí stydět, je vidět, že vaří rád a žádné školácké chyby nedělá. Vaří, peče, smaží a profesionálně prostírá, protože při škole brigádničí jako číšník a tak ví, co a jak.
Čtyřchodové menu mu ale přece jen dá v pořadu Prostřeno s datem 26.7. 2016 zabrat a u plotny se zapotí. Přesto s přehledem upeče domácí bulky, na což má docela vtipnou vychytávku, a k tomu udělá oblíbenou rodinnou vaječnou pomazánku, kam přidá dost česneku. Následuje další vývar s nudlemi a tentokrát i s játrovými knedlíčky, následuje plněná kuřecí kapsa špenátem a opečenými bramborami.
Maso z prsou zůstane překvapivě šťavnaté a poslední tvarohový dort je podle maminčina receptu. O zábavu se aktivně postará Martinova sestřenice, která naučí hosty kroky salsy, a temperamentní Ital Giorgio tanec určitě nefláká…