Mají takový hlad, nebo je opravdu tak dobré? Obojí! O nervy i zábavu se postará úkol týdne – molekulární kuchyně. Natlakovaný šopský salát dokonce osprejuje hosty i tabuli! Ale účastníci tomu molekulárnímu vaření snad ještě přijdou na chuť: „Hnusí se mi to čím dál tím míň,“ tvrdí Jakub, a ve finále u Barbory se to vážně povede.
Bude vůbec někdo taktizovat? Jeden hráč se najde. Marek chce vyhrát a míní bodovat nízko. Jeho odhodlání má však kolísavý charakter a nakonec udělá taktickou chybu. Jakou? To uvidíte, když si nenecháte ujít další týden s kulinářsko-hostitelskou show Prostřeno!
Prostřeno – 26.5. 2015 – Marek:
V úterý 26.5. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno barman Marek (25). „Do soutěže jsem šel s takovou taktikou, že jsem chtěl uvařit a u stolu se chovat přátelsky - dobrý to máš-, ale pak jim nastřelit co nejnižší počet bodů, do tří bodů jsem asi tak počítal, nakonec ale budu bodovat asi férově,“ přiznává Marek z Košíř.
Po přátelském pondělí však v pořadu Prostřeno s datem 26.5. 2015 mění názor, protože prý má svědomí a cení si výkonu ostatních. Tak uvidíme, jak dlouho mu to vydrží... Přitom by Marek taktizovat ani nemusel, protože připravil chutnou a nápaditou večeři i atraktivní zábavu. „Mně se líbí, když někdo něco umí a dokáže to prezentovat,“ obdivuje Markovu barmanskou show v pořadu Prostřeno s datem 26.5. 2015 Jakub.
Přestože byl lehce nervózní, Marek hosty pobaví. Také si skvěle pochutnali: k vepřovým výpečkům jsou netradiční přílohy - pečený knedlík i zelí z červené řepy, což je inspirativní nápad hodný následování. Polévka v jiném než kapalném skupenství – to byl Markův úkol týdne. Hosté pak naštěstí dostali česnečku i v tradiční podobě, kde by, co se týče česneku, ještě klidně přitlačili na pilu. Vyjde v pátek Markovi jeho taktika?