Trpí totiž alergií na lepek, a protože celiakie není zatím léčitelná, musí držet přísnou dietu. Bezlepková dieta se stane leitmotivem jihomoravského týdne. Tuto poruchu má stále více lidí, a Hanka chce proto propagovat osvětu kolem bezlepkového vaření a stravování.
Lepek se totiž občas skrývá i v potravinách, kde bychom ho nehledali. Ale jsme v kraji bodrých Moraváků a vinných sklípků, takže legrace, dobrého jídla a pití bude dostatek! Dokonce se bude rožnit celé selátko a budou se udit žebírka, což je další premiéra v pořadu Prostřeno!
Prostřeno – 26.3. 2014 – Michal:
Ve středu 26.3. 2014 uvaří v pořadu Prostřeno vášnivý ochotník Michal (33). „Vesnický chasník“, finanční poradce Michal jídlu rozumí a rád jí. Vyrovná se úternímu hostiteli, styl má ale odlišný – hektičtější a méně učesaný. Znalec a milovník vína se u svého vaření poněkud posilní, a možná i proto mu nádobí padá z ruky, nakonec víno vylije a rozbije sklenici.
Do paštiky s dijonským dipem v pořadu Prostřeno s datem 26.3. 2014 zapomene přidat cibulku, ale včas si vzpomene. Michal se nenechá rozhodit. Umí jídlo dochutit, i když jeho talíře nejsou tak krásně naaranžované jako včera u Vítka.
Martin ale v pořadu Prostřeno s datem 26.3. 2014 tvrdí, že lepší paštiku ještě nikdy nejedl, krémová polévka z červené čočky sice není červená, avšak chutná, a i Hanka, která jídla na víně nemusí, ocení Michalovo burgundské hovězí. Tato čistá duše prý za tento týden vypila více vína než za celý život! Kaše je vynikající a „voňavé pomerančové štíty“ lahodné, Hanka dostane speciální jáhlové koule.
Michal je bavič a jako vášnivý ochotník v pořadu Prostřeno s datem 26.3. 2014 předvede se svými kolegy kousek historické hry, kdy se převlékne za ženu. Dan by ho ale nechtěl…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Michal,
ve středu 26.3. 2014 od 18.00 na Primě.
ve středu 26.3. 2014 od 18.00 na Primě.