Může to být vědomostní úkol, dovednost, odpověď na nějakou delikátní otázku či něco, co vyplyne ze situace. A co bude tou nejpříjemnější a nejlákavější změnou? Nejlepší hostitel si odnese rovných 60 000 korun! To už stojí za nějaké to úsilí a snahu v kuchyni! Kdo ze tří soupeřících mužů a dvou žen poprvé dosáhne na novou snovou výhru? Snaživý benjamínek Jirka, smíšek Tereza, živelná a obětavá Radka, šikovný stavitel krbů Vlastimil nebo barman a tak trochu všeználek Filip, který si nejvíce „poměřuje svaly“ s Jiřím a špičkuje se s Terkou?
Ve středočesko-pražském týdnu bude soupeřit moderní a tradiční kuchyně, mladí vsadí na krémové polévky, z toho dvakrát špenátovou, porovnávat bude možné i líčka ve dvojím provedení. A také se bude střílet, naštěstí jen do terče… Kdo si uprostřed Čech poprvé odnese šedesát tisíc korun a stane se hostitelem týdne? To uvidíte na Primě od pondělí do pátku - nově už od 17.35! Nezapomeňte!
Prostřeno 26.1. 2017 - Vlastimil - Praha a střední Čechy:
Ve čtvrtek 26.1. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno Vlastimil (56). Do pořadu Prostřeno! Vlastíka „ukecali“ kolegové, jak se přizná. Asi věděli, co dělají, protože Vlastimil umí vařit. A také překvapit. „Šťastně rozvedený“ stavitel krbů a zemědělec se o sebe umí postarat.
Zaujal už v pondělí svým tanečním uměním, hrou na klávesy a ve čtvrtek hned při příchodu příjemně šokuje svým bydlením. Kdo ho už viděl v nějakém ponurém a zašlém venkovském stavení se staromódním zařízením, nestačí se divit. V jedné věci se ale mladší soupeři nemýlili. Tipovali ho na klasickou českou kuchyni, což je fakt a nakonec i docela příjemná změna.
V komfortně zařízené vkusné kuchyni hostitel rozehraje svůj kuchařský koncert. Vůbec se nebojí přípravy několika těst, a i když i jemu se občas nějaká chybička vloudí, dokáže si poradit. Jen úkol týdne neuhlídá, je skoro na uhel. Vlastimil vsadil zejména na kvalitní domácí suroviny.
Domácí je smetanový sýr, vajíčková pomazánka i housky na předkrm, hovězí vývar má v sobě obávané drožďové knedlíčky, nakonec ale chutnají všem, na hlavní chod je španělský „bezděkovský“ ptáček z mladého býka s knedlíkem. Celou tu sytou hostinu korunují dva druhy závinů!
Ty má Vlastík v malíku, prý je dělá často, a přestože mu došlo droždí, nahradí kvasnice práškem do pečiva. Vlasta prostě umí nejen u sporáku, ale hosté se u něj také dobře cítí. Najde se někdo, kdo to vidí jinak? Najde!