Kromě regionu hosty spojuje zčásti profese i láska ke sportu a zdravému stravování. Muži jsou v mírné přesile a část z nich pracuje ve skladu nebo v gastronomii, obě ženy jsou zase nadšené milovnice pohybu a racionální stravy. Tentokrát to bude hodně i o surovinách, pravých či falešných, úkol týdne je svěží a lehký jak peříčko, ale stejně se někdo na svůj pohár vykašle. Kdo to bude? A co na to řeknou diváci? Třikrát se podíváme do Kladna, kde se odehraje první i poslední večer středočeského Prostřeno!
Prostřeno – 25.9. 2017 – Luboš:
V pondělí 25.9. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno benjamínek Luboš (19). Čerstvý absolvent a momentálně skladník Luboš zahájí celý středočeský týden, který se z velké části odehraje na Kladně, kde v hezkém domku Lubošových rodičů začínáme. První a nejmladší hostitel odmaturoval na gastronomickém oboru střední školy, ale během studia prý o hodně iluzí i o zájem o kulinářství přišel, a prakticky se prý nic moc nenaučil.
Luboš vůbec vypadá, že je v pořadu, kam ho přihlásila jeho přítelkyně, skoro omylem. Nakonec to ale vůbec nebude tak zlé a zdá se, že přeci jen někdy dával na praxi pozor. A pokud něco hapruje, mladý hostitel si vypomůže nějakou tou smyšlenkou nebo klidně uvede hosty v omyl. To se týká hlavně surovin, při přípravě žampionové polévky podle receptu kamarádky Zuzky si prý připadá jako chemik.
Odhadnou to starší a zkušenější soupeři? Poznají bujonové kostky? Richard ucítí neprovařenou mouku z instantní jíšky. Velký úspěch má předkrm - guacamole a hlavně domácí cibulový chléb, ten má Luboš v malíčku ještě z hotelové praxe. Jinak prý ale vaří a peče většinu jídel poprvé: panenku s omáčkou demi glace (i ta je koupená) se šťouchanými brambory a závěrečné brownies.
Moučník je možná maličko přeslazený, ale prý velmi povedený. Luboš svým dezertem soupeře až zaskočí... Na zábavu je pozve na zahradu, kde má fotbálek. A v tom je podle množství pohárů a medailí ve svém pokoji opravdu zdatný. V tom si věří. Medaile si vystavil, ale zadání úkolu týdne měl doma lépe schovat. Kdo to objeví při šmejdění?
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Luboš,
v pondělí 25.9. 2017 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová