Prvním hostitelem je Ital, na kterého se musí s češtinou trošku pomaleji, ale řeč u stolu určitě váznout nebude, o to už se postarají policista Lukáš s živelnou Kateřinou – ti dva pusu skoro nezavřou. Ani úkol týdne není pro Moravany a Slezany nijak složitý, protože připravit nějakou „nízkokalorickou specialitu“ je pro vyznavače zdravého a moderního vaření denní chleba. Mezi účastníky je i jeden umírněný vegetarián, Lukáš se o odlehčenou kuchyni hodně zajímá.
Předvede to i v praxi? Dalším potěšujícím faktem moravskoslezského týdne je, že s kvalitním vařením koresponduje i úroveň bydlení, kde se bude Prostřeno! odehrávat. Kulisami tohoto klání nejsou žádné stísněné temné kouty, ale moderní a vzdušné domovy, kde se pohodlně vaří a příjemně stoluje. A kdo se bude ve finále radovat nejvíce? No přeci ten či ta, kdo od svých soupeřů dostane nejvyšší počet bodů. A body se tentokrát šetřit nebude… Co se to ale v pátek stane? Komu dá Kateřina pořádný záhlavec? Co ji tak naštve? Nebo je to legrace? Sledujte další Prostřeno!
Prostřeno – 25.7. 2016 – Giorgio:
V pondělí 25.7. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Ital Giorgio (34). První večeři podává IT specialista Giorgio původem z jižní Itálie, který si v Petřvaldu u Karviné založil rodinu a postavil domek. Uvaří - jak jinak? – autentické italské menu. S češtinou má trochu problémy, ale snaží se a v překladu se neztratí téměř nic z toho, co se bude jíst a o čem se bude u stolu mluvit. Ještě lépe než čeština jde Italovi vaření, v kuchyni je to takový přirozený talent.
První hostitel má v pořadu Prostřeno s datem 25.7. 2016 ambici představit trochu jiná jídla než jen těstoviny, proto připraví výborný gratinovaný lilek na předkrm, hovězí vývar bude skoro stejný jako ten náš, jen v něm není zelenina, zato si do něj Giorgio rád nasype něco strouhaného parmazánu. Ossobuco po milánsku se šafránovým rizotem je slavné jídlo, ale není moc lidí, které by ho už někdy ochutnalo.
Dnes mají tu možnost soupeři a určitě toho nelitují. Mladé hovězí je měkoučké, jen šafránové rizoto je pro někoho až příliš al dente a moc aromatické po šafránu. A k té pizze se Giorgio a jeho hosté přece jen propracují – tvorba pizzy je totiž pondělní zábavou, po níž následuje ještě výborná Panna cotta s jahodami a mojito přelivem.