Jak se takové zadání podaří zakomponovat do menu soutěžícím, aniž by ostatní poznali, že se jedná o něco navíc? Všem kuchařům jde o jediné. Pohostit, neztratit kuchařskou čest a ideálně také vyhrát. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Prostřeno – 25. 5. 2022 – Milan:
Ve středu 25. 5. 2022 uvaří v pořadu Prostřeno someliér Milan (42), který vystudoval střední hotelovou školu v Praze obor hotelnictví a turismus, také studoval na Prague Wine Academy. Pracuje jako someliér v chorvatské rybí restauraci v Modřanech. Je rozvedený a zatím bezdětný. Chorvatsko doslova miluje – má rád přírodu i místní lidi. V neposlední řadě mu chutnají chorvatské speciality a víno.
V Chorvatsku byl Milan minimálně dvacetkrát. Miluje výlety s bratrem na katamaránu, kdy společně obeplouvají ostrovy a různá města. Vždy se někde zastaví a ochutnávají místní kuchyni, a zároveň Milan čerpá inspiraci na nové recepty a vinné snoubení. Má moc rád mořské plody, kalamáry na grilu, chobotnice pod pekou, grilované ryby, jako je brancina, doráda a kovače. Jak se středečnímu hostiteli jeho večer povede? Dívejte se!