Mají takový hlad, nebo je opravdu tak dobré? Obojí! O nervy i zábavu se postará úkol týdne – molekulární kuchyně. Natlakovaný šopský salát dokonce osprejuje hosty i tabuli! Ale účastníci tomu molekulárnímu vaření snad ještě přijdou na chuť: „Hnusí se mi to čím dál tím míň,“ tvrdí Jakub, a ve finále u Barbory se to vážně povede.
Bude vůbec někdo taktizovat? Jeden hráč se najde. Marek chce vyhrát a míní bodovat nízko. Jeho odhodlání má však kolísavý charakter a nakonec udělá taktickou chybu. Jakou? To uvidíte, když si nenecháte ujít další týden s kulinářsko-hostitelskou show Prostřeno!
Prostřeno – 25.5. 2015 – Jakub:
V pondělí 25.5. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno muzikant a punker Jakub (31). Jako „docela normální blázen“ představí se první hostitel, který sice vypadá jako punker a je punker, ale také mírumilovný a pohodový otec dvou malých dětí. „Nehádám se, neperu se, doufám, že jsem v pohodě,“ říká v pořadu Prostřeno s datem 25.5. 2015 ženatý technik Jakub.
Doma, ve svém veselém oranžovém bytě na Střížkově, prý vaří především on, proto ho v kuchyni hned tak něco nezaskočí. Snad jen úkol týdne, na který se jde raději zeptat odborníků.
Jakub v pořadu Prostřeno s datem 25.5. 2015sází na kvalitní suroviny už proto, že nemá rád moc koření nebo přesolené jídlo, raději nechá vyznít kvalitní telecí a hovězí maso. K tataráčku z telecího dokonce upeče domácí chleba, na hlavní chod uvaří specialitu světové kuchyně – svíčkovou Stroganov, do trendové kuchyně bez pšenice míří jeho dezert s pikantní ostružinovou omáčkou.
Ochutná i Kristýna, která už rok maso skoro nejí? Jakub má doma zajímavou sbírku nástrojů, které si zahrály i ve filmech. Jak to bude v pondělí ladit nejen u stolu, ale i v improvizovaném orchestru?