Zadáním úkolu týdne štáb opět zamotá soutěžícím hlavu. Mají upéct slaný koláč quiche, který už docela zdomácněl i u nás. Přesto si na francouzském koláči hosté možná vylámou nejen zuby, ale také jazyky. Na druhou stranu si s výrobou těsta hostitelé poradí celkem se ctí. V převážně testosteronovém týdnu opět nahlédneme do lidských příbytků i osudů, zavítáme hlavně na sídliště a v jedné bytovce dojde večer ke spontánním zásnubám a schyluje se k svatbě.
Budou kolegové pozváni na oslavu? Kdo bude taktizovat, ale přizná se? Sledujte další premiérové Prostřeno! a nezapomeňte hlasovat! Vždyť deset tisíc může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 25. 3. 2020 – Lukáš:
Ve středu 25.3. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno Lukáš (26). Lukáš, který vystudoval IT a živí se hlavně navrhováním webových stránek, je takový všestranný mladý muž. U něj doma má všechno své místo, což není tak úplně složité, protože byt, kde žije se svou přítelkyní, je světlý a minimalistický, rozhodně není zahlcen věcmi.
Pořádná je prý hlavně přítelkyně, naznačí ostatním Lukáš, který s ní rád cestuje a fotí. V kuchyni nestojí hostitel určitě poprvé a poradí si téměř se vším. Vaření i pečení mu jde od ruky a jeho úkol týdne Páťu úplně nadchne. Vytvoří takové mini quiche, vtipně naservírované. Hezky prezentované pokrmy by ale potřebovaly víc dochutit. Lukáš jídlo nedosolí – prostě slánky soupeřů pak jedou naplno. Hostitel se asi bál, aby nepřesolil. Ale jinak se mu první chod – paštika s domácím pečivem – povedl.
Jen Radek, kdysi profesionální voják, se paštik přejedl na zbytek života a do předkrmu se musí ze slušnosti nutit. V kuřecím vývaru je dost mrkve, takže byl sladší, babiččiny nudle zůstaly pro někoho tvrdé, jenže hostitel má těstoviny právě takhle rád. Překvapením hlavního chodu, který tak trochu připomínal včerejší, byla velikost porce. Zatímco Páťa pánům přála, Lukáš podával skoro dětské porce. Maso marinované krkovice s bramborem, grilovanou zeleninou a dipem zůstalo tužší, přesto na jídlo hosté čekali přes dvacet minut. Konec sladký, všechno sladké?
„Bílá tečka s malinovým přelivem“, jakási obdoba cheesecaku z mascarpone, malin a šlehačky, se Lukášovi opravdu povedla. I zábava uprostřed týdne souvisela s gastronomií – hosté si mohli naložit hermelín a odvézt si ho domů jako vzpomínku na příjemný večer u pozorného hostitele. A protože Patricie chce vyhrát, začne ve středu také hrát. Prý sorry, Lukáši…