Trpí totiž alergií na lepek, a protože celiakie není zatím léčitelná, musí držet přísnou dietu. Bezlepková dieta se stane leitmotivem jihomoravského týdne. Tuto poruchu má stále více lidí, a Hanka chce proto propagovat osvětu kolem bezlepkového vaření a stravování.
Lepek se totiž občas skrývá i v potravinách, kde bychom ho nehledali. Ale jsme v kraji bodrých Moraváků a vinných sklípků, takže legrace, dobrého jídla a pití bude dostatek! Dokonce se bude rožnit celé selátko a budou se udit žebírka, což je další premiéra v pořadu Prostřeno!
Prostřeno – 25.3. 2014 – Vítek:
V úterý 25.3. 2014 uvaří v pořadu Prostřeno šikovný vysokoškolák Vítek (25). Budoucí magistr si je věkově nejblíž se včerejší hostitelkou, ta ale proti němu působí jako nepopsaný list. Všechny v pořadu Prostřeno s datem 25.3. 2014 zaujme Vítkovo studentské nájemní bydlení, které je moderní, prostorné a s komfortní kuchyní.
Co se uvnitř chystá? Křupavá bruschetta s parmskou šunkou, hráškový krém s krutony, vepřová panenka a crème brûlée. Zvládne pozorný hostitel Vítek v pořadu Prostřeno s datem 25.3. 2014 všechny chody? Sám je se svým výkonem spokojen, u přípravy bezlepkového pečiva skoro zapomene na droždí, ale další chybu neudělá.
Polévka je v pořadu Prostřeno s datem 25.3. 2014 řidší, zato má intenzivní chuť po silném masovém vývaru. Panenka se švestkami a mandlemi je růžová a měkká, jak má být, brambory servírované v alobalu s cibulí a slaninou jsou příjemným zpestřením hlavního chodu. A zábava je originální. Pole dance – tanec u tyče – to ještě v Prostřeno! nebylo. Co řeknou pánové a Hanka na akrobatickou ukázku? Vyzkouší si to také? Je to pěkná fuška…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Vítek,
v úterý 25.3. 2014 od 18.00 na Primě.
v úterý 25.3. 2014 od 18.00 na Primě.