A pak je tu lokální úkol týdne, o kterém platí: syrečky buď miluješ, nebo ne. Jak jsou na tom soutěžící z Olomouckého kraje, kde by mohli být na tento nízkokalorický sýr výrazné chuti a aroma zvyklí? K úkolu týdne přistoupí soutěžící zodpovědně, místy až inspirativně, dokonce si s ním pohrají, aby soupeře zmátli. S přílohami je to slabší, až na výjimku budou samé brambory, konkurovat si bude tradiční kuchyně s odlehčeným vařením většinou v italském stylu.
Povedené jsou dezerty, nejmladší Michal si rád přidává, ale u Dominiky nepochodí. Nic na něj nezbyde. Přinese mu první hostitelka nášup? Jak to celé proběhne a kdo to tentokrát vyhraje? Dívejte se, fanděte, vydržte až do finále, které to celé rozhodne! A pokud nesouhlasíte, můžete si to obodovat podle sebe…
Prostřeno – 25.2. 2016 – Renáta:
Ve čtvrtek 25.2. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Renáta (41). Soutěživá Renáta si zjevně ukrojila větší krajíc, než zvládla. Ve své malé kuchyňce a při tak náročném vaření musí improvizovat víc, než je zvyklá. Její plynový sporák s troubou mají nejlepší léta za sebou a občas stávkují.
Renáta si do pořadu Prostřeno s datem 25.2. 2016 připravila celkem náročné menu s domácím pečivem. Svůj čas chce francouzský předkrm rillettes, a přestože si Lukáš myslí, že španělské ptáčky s pečenou rýží jsou jednoduché jídlo, dají určitě více námahy než jeho hlavní chod. Ani moučník – koláč paní hraběnky - není úplně jednoduchý. Dýňová polévka, kam přijdou i brambory, je dobrá, ale bohužel studená.
A hlavně - hostitelka ve čtvrtek v pořadu Prostřeno s datem 25.2. 2016 prostě vstala levou nohou, nic se jí nedaří, jak má. Renáta strašně zmatkuje, nestíhá a sama si své vaření před soupeři možná úplně zbytečně shazuje, čímž dojem totálního fiaska ještě prohlubuje. Nešťastná hostitelka je ze svého večera rozhozená víc, než by asi měla. Má strach, že si uřízla ostudu, kterou v noci, až zůstane sama, určitě opláče…