Jak si s nazdobeným dortíčkem cizí provenience poradí? A jak si poradí s vlastními menu, které občas směřují do Itálie a v nichž převažují krémové polévky? Budou mít těžkou konkurenci: čtvrtá soutěžící je skoro poloviční Italka, na Apeninském poloostrově prožila půl života a italskou kuchyni má v malíku.
Vyhraje krásných 50 000 korun nejstarší účastnice, nebo je v záloze někdo šikovnější? Třeba jediný muž týdne Martin, který sází na svoji taktiku? „Zatím se tváří jako roztomilý klučina, který si myslí, že mu to žereme,“ říká Adina, která Martina brzy prokoukla.
Prostřeno – 24.4. 2015 – Martin:
V pátek 24.4. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno pracující student Martin (23). „Myslím, že tohle menu bude vítězné, jelikož je složité a jsem jediný chlap, tak by to mohly ocenit,“ věří si Martin v ženském kolektivu. Šanci má, určitě nevaří poprvé a menu s hovězími líčky je lákavé.
„Moje taktika byla roztomilý, nekonfliktní kluk, usmívat se, dělat, že nic nevidím – a nakonec všechno završit výhrou,“ přiznává Martin v pořadu Prostřeno s datem 24.4. 2015 na kameru. Jak mu tato taktika vyjde?. Při úvodním přípitku je hostitel tak nervózní, až z toho skoro koktá. Nemá jednoduchý úkol – karamelový cupcake připálí, ale dokončí. A protože je to tichá voda, dámy podrobí Martina výslechu, až je rudý až za ušima.
Umělecký dojem z předkládaných chodů je v pořadu Prostřeno s datem 24.4. 2015 výborný, ale chuťově je to o něčem jiném. Předkrm je mdlý, polévka hustá a přeslazená, stejně jako švýcarská roláda. Favorizovaným líčkům bohužel chybí koncovka – doladit omáčku.
Poněkud nehygienické střílení šipek indiánskou foukací technikou ale ženy možná inspiruje, aby si tuto kratochvíli zakoupily pro vlastní zábavu s rodinou.
Kdo to tentokrát vyhraje? Pozor, pro vítěze moravskoslezského Prostřeno! má televize Prima ještě bonus! Účast na květnovém FRESH festivalu, kde může předvést něco ze svého kulinářského umění.