Ještě než se rozjedou premiérové díly další sezony oblíbené kulinářsko-hostitelské show, televize Prima připravila speciální výroční díl. Prostřeno! slaví deset let a Prima pozvala ke stolu pět legend, které se zapsaly do myslí i srdcí diváků. Hostitelé se neznají, ale je jisté, že dobrou náladu nezkazí. O další výhru se pokusí legenda legend Ludmila Žembéryová, extrovertní Martin Hrubý alias Stefany, Jana, dáma na úrovni Brna, která servírovala mušle sv. Jakuba, Ital Giorgio, který jako první a naštěstí i poslední dostal v Prostřeno! pohlavek a celý týden uzavře „žena na cestách“. Bodrá Zlatuše je už úplná celebrita…
Určitě je na co se těšit a na co se dívat, bude legrace a spousty dobrého jídla. Co se u hostitelů změnilo a čím překvapí tentokrát? A jaký úkol týdne zaskočí je? Musí uvařit něco ze svého prvního menu, snad si vzpomenou. Kdo z legend pořadu vyhraje krásných šedesát tisíc korun? A na koho si vsadí diváci? I oni mohou opět bodovat a možná i sami získat deset tisíc korun!
Prostřeno – 24.1. 2019 – Giorgio:
Ve čtvrtek 24.1. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno sympatický Ital Giorgio (37). Ital Giorgio, který dostal v Prostřeno! pohlavek, i toho si diváci jistě pamatují. Nebylo to kvůli jeho vaření, to mu šlo skvěle. Ale sahal, kam neměl – na rybičky. Dnes se ale předvede jako gentleman a aby Lída nemusela chodit v bačkorách, skočí jí ještě před vařením koupit boty.
A co je u IT specialisty po dvou a půl letech nového? Giorgio se oženil, vzal si matku své roztomilé holčičky, mají nového psa a okolí domu docela prokouklo Jak mu to půjde v kuchyni tentokrát? Lída touží po řízku, ale Giorgio se rozhodl pro speciality mezinárodní kuchyně, z minulého menu připraví gratinovaný lilek. Předkrm „mořský duet“ – tuňák a krevety v pivním těstíčku – je pro „rybožravce“ Zlatku na jedničku s hvězdičkou.
Následuje povedená francouzská cibulačka s parmezánem a svíčková Wellington, o které včera Jana prohlašovala, že trvá šest hodin, ta bude dokonce s vlastním demi-galcé. Jako dezert Giorgio plánuje citronový koláč, prý francouzsko-anglická záležitost. A odvážný a obětavý otec musí při pečení korpusu na chvíli opustit byt a skočit pro dcerku do školky. Korpus to v klidu přežije, přesto ale musí hostitel začít s krémem znovu, ten se napoprvé nepovede.
Pak se Giorgio pomazlí s pravou svíčkovou, která tvoří základ slavného Wellingtonu pečeného v listovém těstě. Lída z menu opět netuší, co bude jíst, a zas vyhrožuje svojí „paketou“. Stefany dorazí v hodně krátkých šatech a s dlouhou blonďatou parukou. Všechny pobaví Lída, která si nepamatuje jména a vůbec… Prý to musíš zažít, to prostě nevymyslíš… A zatímco se dopéká maso, hosté si uspořádají takové italské retro disko, Lída shodí papuče a dobře si zatancuje. Jak dopadne hlavní chod? Podle Stefany je to mana, chuťový orgasmus, ale pro Lídu i Zlatu je maso uvnitř až příliš růžové.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Giorgio, ve čtvrtek 24.1. 2019 od 17.50 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová