Tahle chuťovka či jednohubka není v Prostřeno! poprvé, ale stejně mají hostitelé problém vyslovit její název a dovést ji k dokonalosti. Někdo si s tím dá práci a připraví nápadité „potěšení pro pusu“, někdo jen namaže veku. Amuse-bouche se často servíruje ve skleničkách nebo jako jedno sousto na speciální lžíci.
Některá menu jsou si podobná, proto bude s čím srovnávat. Nepsané téma týdne jsou fazole či fazolky, mnozí tápou, co je zelenina a co luštěnina. Od Kristýny se také dozvíme, jak vypadá správná bruschetta. Kdo na Ústecku uvaří nejlepší večeři a přesvědčí své krajany, aby mu dali nejvyšší počet bodů? Bude to nepřehlédnutelný David, taktička Kateřina, teoretik Karel, nebo milovnice koní a zkušená hospodyně Jarmila či usměvavá Kristýna?
V neděli se pak celá ústecká parta znovu sejde na Poslední večeři. Jak budou hosté reagovat při společném sledování ukázek z pořadu? Co se stane, když se dozví, jak kdo bodoval? Dočkáme se další omluvy nebo taktici si budou tvrdě stát za svým? Chybět nebudou ani slzičky… Sledujte Prostřeno! každý všední den na Primě v 17.50 a v neděli také Prostřeno! - Poslední večeře v 17.35, kde si to Severočeši definitivně vyříkají.
Prostřeno – 23.8. 2016 – Kateřina:
V úterý 23.8. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno servírka Kateřina (21). Druhá soutěžící Kateřina nemá problém být k soupeřům kritická a otevřeně přiznává, že spoléhá hlavně na nízké bodování. To ostatně předvedla už včera. Katka nás pozve do Chomutova, kde žije a pracuje. U ní doma to ale nebude, Kateřina vaří u kamarádky.
A David hned slibuje, že za tohle jí tedy určitě strhne body. Vyzná se Kačenka v kamarádčině bytě? Nebude tápat? Její předkrm i polévka jsou v podobném duchu jako včera. Bude opět bruschetta, jen podstatně odfláknutější.
Přestože je Kateřina vyučená servírka a jako servírka se živí, její servis na výbornou bohužel není a hosty potrápí hladem a žízní. Celé je to takové divné, v přesolené polévce jsou rozmočené krutony, jídlo nepůsobí moc esteticky, ani hlavní chod „hora masa“ – panenka a kuře – s opečenými brambory s rozmarýnem a fazolkami nepřesvědčí.
David v pořadu Prostřeno s datem 23.8. 2016 nedostal fazolky, protože je prý nejí, on ale, Katko, nejí fazole a to je rozdíl! Největší chuť dodala jídlu omáčka demi-glacé, tu si ale hostitelka přinesla z práce od kuchaře. To, že připravila svoji večeři s podporou podniku, kde pracuje, je nejčastější výtka.
David jídlo ani nedojí a u dezertu s koupenou zmrzlinou má pocit, že vanilkovou zmrzlinu v pistáciích s belgickou čokoládou už někde viděl. Že by u Kateřiny v restauraci? Zachrání to zábava s héliem, u které se ostatní dost nasmějí?