S Prostřeno! má už nepřímé zkušenosti Vojtěch, jehož partner už v pořadu vařil a diváci si na něj budou pravděpodobně pamatovat. Vojtěch je „menší číslo“ než jeho nepřehlédnutelná polovička a zda se mu v malém bytě bez trouby bude dařit lépe, je zatím ve hvězdách. Bydlení je i slabostí nejstarší hostitelky Lenky, která žije v domku, který by potřeboval rekonstrukci a generální úklid. Invalidní důchodkyně Lenka ale jediná zvládne na jedničku úkol týdne – hamburger.
A jako zdravotní sestra se zaslouží i o zábavný kurz první pomoci. O kurz sebeobrany v exteriéru se pokusí ve finále Vlado. Jiskří to mezi Vladem a Julijí, jak si myslí Lenka? Kdo ze soutěžících získá největší divácké sympatie a tím vylepší domácí rozpočet o deset tisíc korun? A který z hlasujících diváků se bude radovat ze stejné částky? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku, vše se dozvíte!
Prostřeno – 23.4. 2018 – Julija:
V pondělí 23.4. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno Julija (32). Jako první uvaří sympatická a pohledná maminka třináctileté dcery. Julija pochází z Ukrajiny, pracuje jako vedoucí prodejny s vínem a mluví téměř bez přízvuku, prý i doma s dcerou se baví česky. Je evidentně šikovná a zkušená kuchařka, byt má jako klícku, u ní bude radost jíst.
Většinu pondělního menu tvoří pokrmy ukrajinské kuchyně a je v něm hodně moučných jídel, byť s přídavkem masa. Z mouky jsou slané a plněné palačinky benderyky, plněné kuřecím masem a ještě jednou osmažené. K nim je domácí tatarka a jsou téměř bez chybičky. Největším riskem první večeře je letní studená polévka okroška, pro našince nezvyklé jídlo, spíš takový pěkně nadrobno nakrájený salát s okurkou, vejcem, šunkou, koprem a smetanovou zálivkou - v létě vychlazený je jistě osvěžující.
Chorvat Vladimir se už moc těší na pelmeně, které miluje a zná od svého ukrajinského kamaráda. A Julija se přesně trefí do jeho představ. Na přípravu jinak pracných pelmení má šikovnou pomůcku. I servírování hlavního chodu je atraktivní, zvlášť se podává omáčka s koprem, kterého je pro někoho ale už moc.
A zajímavý je dezert s tvarohovými nočky a mascarponovým krémem s malinami. Julija se věnuje vínu a tomu je věnována i zábava. Kdo si chce zahrát na someliéra? Marek to nebude, ten alkohol nesnáší…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Julija,
v pondělí 23.4. 2018 od 17.50 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová