Zadáním úkolu týdne štáb opět zamotá soutěžícím hlavu.
Mají upéct slaný koláč quiche, který už docela zdomácněl i u nás. Přesto si na francouzském koláči hosté možná vylámou nejen zuby, ale také jazyky. Na druhou stranu si s výrobou těsta hostitelé poradí celkem se ctí. V převážně testosteronovém týdnu opět nahlédneme do lidských příbytků i osudů, zavítáme hlavně na sídliště a v jedné bytovce dojde večer ke spontánním zásnubám a schyluje se k svatbě.
Budou kolegové pozváni na oslavu? Kdo bude taktizovat, ale přizná se? Sledujte další premiérové Prostřeno! a nezapomeňte hlasovat! Vždyť deset tisíc může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 23. 3. 2020 – Michal:
V pondělí 23.3. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno Michal (36). Většina účastníku pražského a středočeského týdne včetně Patricie samotné se zaraduje, když zjistí, že u stolu bude jediná žena. Těší se na méně konfliktní, ale rovnější jednání, zároveň se však Páťa obává toho, že pánové, když už do podobné show jdou, tak asi umějí vařit.
To platí i o prvním hostiteli Michalovi, který návštěvu pozve do panelákového bytu. Ženatý otec dvou dětí rád vaří nejen českou klasiku, v pondělí to bude hlavně kuchyně italská, inspiroval se u známého kuchaře Emanuele Ridiho nebo třeba také hvězdného Gordona Ramsayho. Tato jídla si zvolil, protože „kombinace tradičních pokrmů a několika velmi neotřelých receptů by mohla ukázat, že italská kuchyně nejsou jen těstoviny a pizza“.
Michalovo moderní menu zahájí ryby, konkrétně „filátka z mořského vlka na másle se zeleninovým ragú“. Předkrm vypadá tak trochu jako ryba na leču, chutná ale lépe. Avšak ne Patricii, která nesnáší tepelně upravenou papriku. Velmi odvážně zní „petrželovo-jablečná polévka s čedarem a vlašskými ořechy“. Spíš podzimní recept je cítit hlavně kořenovou petrželí, chutí prý připomíná svíčkovou, jablko uvnitř by nikdo nehádal. Smělý je i hlavní, téměř bezmasý chod v podobě italského rizota jen s cuketou a pancettou. Rizoto je předpisově krémové a na skus, jen se na něj dlouho čeká.
A téměř všechny příjemně osloví jeho chuť, jen Patricie vybírá kostičky cukety a Radoslav postrádá kus flákoty. Sladký ricottový krém s mangem dá hostiteli více práce, než by se mohlo zdát, pracný je také úkol týdne, ale přípravu quiche Michal zvládne skoro jako profesionál. Na jídlo se v pondělí bohužel docela čeká a vůbec mají soupeři pocit, že start týdne by si zasloužil větší odpich, svižnější tempo a více zábavy. Tu bohužel hostitel tak úplně nedomyslel…