Druhým je ohleduplný a pečlivý gay Pavel, který má registrovaného partnera a netají se tím. I proto je jedním z témat u stolu homosexualita a tolerance. Kulinářsky zajímavé je úterní menu Lenky, která žila půl roku v Řecku, tamní kuchyni si zamilovala a chce jí dopřát i ostatním. Úkolem týdne je pohár - tedy nic složitého a nesplnitelného, zato možná dobrého.
A v sobotu se tahle parta sejde k Poslední večeři. Tedy pozvánku dostanou všichni a budou také zvědaví, zda všichni nakonec dorazí. Hosté se dozvědí, jak kdo bodoval a kdo nejvíce kritizoval. Na pořadu dne budou i reparáty receptů. Dozvíme se, co se dělo po skončení natáčení, kdo se s kým potkal, zda někdo něčeho lituje a co je potřeba napravit. A dojde i na řešení starých křivd. Sledujte na Primě Prostřeno! z Ústeckého kraje od pondělí až do soboty!
Prostřeno – 23.11. 2016 – Pavel:
Ve středu 23.11. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno sympatický kadeřník, student Pavel (22). Pavel se netají svou orientací, hosty přivítá ve velkém, moderním a prostorném bytě. Okázalá koupelna, která spíš připomíná hotelové spa, návštěvě vyrazí dech. Kdyby nevěděli, že jsou v paneláku, nevěřili by tomu!
Pavel je ale sympaťák, má smysl pro humor, nevytahuje se a především s ženami u stolu si velmi dobře rozumí. Je ale také perfekcionista a to mu trochu zavaří. Jak moc ovlivní jeho vaření, že má hosty přímo za zády? Navíc mu přijde radit a pomáhat Honza, který mu kouká pod ruce. Pavel asi nezvládl svůj boj s nervozitou a nasypal do své pepřové omáčky k panence se smetanovými bramborami víc soli, než je zdrávo, připálil cuketu. „Protože chtěl být precizní a vyhovět Marcele, to nás stálo omáčku,“ konstatuje pak rozladěně Honza, který hostiteli ještě pomůže se servírováním hlavního chodu.
Nerozhodí to Pavla ještě víc? I přes čekání a nepovedenou omáčku, se mu povedl tatarák z lososa i hráškový krém. Hlavní chod – byť bez omáčky – je též dobrý a Marcela se dokonce dočká i své prémiové cukety. „U hlavního chodu mě podrželi a jsem za to moc rád,“ svěří se Pavel. Nálada se uvolní u slovní hry a završí u vynikajícího dezertu původem ze Španělska, spojeného s úkolem týdne. Jen pro Honzu je toho „činčání“ na talíři a čekání už moc.