Ta sice letěla nejvíce v osmdesátých letech, ale Lukáš jí propadl ve třetím tisíciletí. Doma má spoustu exemplářů a některé nejsou ani ve tvaru kostky! Kostky, ale ty bujonové, se během vaření na Vysočině objeví několikrát, např. první hostitel postaví svoji „babiččinu polévku“ jen na vývaru z polotovaru.
První a poslední muž také u stolu nepijí. Lukáš vzhledem k věku ani nemůže, ale také je mormon a ve finále nedostane u Lukáše alkohol nikdo. A Petr? Ženy se domnívají, že je opatrný a hlídá se, protože „když se napije, je brutálně agresivní…“ Budou tentokrát lepší kuchařky holky? Nebo všechny překvapí Standa, otec na rodičovské dovolené či benjamínek Lukáš, kterého vaření baví?
Na Vysočině nikdo moc netaktizuje ani nerozdává rozumy, proto se hodnotí opravdu spíš kuchařský a hostitelský výkon. A jak to bude s úkolem týdne? Najde se na Vysočině vůbec někdo, kdo stihne připravit nějakou místní specialitu?
Prostřeno – 23.11. 2015 – Petr:
V pondělí 23.11. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno s datem 23.11. 2015 Petr (29). Jako ve sparťanské klubovně si budou připadat hosté v bytě prvního hostitele z Havlíčkova Brodu, momentálně nezaměstnaného prodejce Petra. A to jsou prý po malování, takže větší část poschovávaných trofejí a vlajek se bude teprve věšet a instalovat.
Petr je mladý chlap jako hora a brzy je jasné, že s vařením moc velké zkušenosti nemá a je z toho dost nervózní. Názvy jeho jídel spíš evokují „závodku“ a podobně prý i chutnají, někoho nasytí až „gratinovaný jahodový pohár“, který navíc ani není gratinovaný. Ale plněné papriky, babiččina polévka, což je vývar pouze z bujonové kostky, zeleniny a kupovaných nudlí, a kuřecí maso s rýží není žádné slavnostní vaření.
Hlavní chod v pořadu Prostřeno s datem 23.11. 2015 představuje kuřecí masovou směs orestovanou na téměř celém balení plnotučné hořčice, jejíž chuť vše přehluší, plus rýže ze sáčku. Tohle prostě není rázná střelba do branek soupeřů. A ve stylu halabala se odehraje i zábava a úkol týdne, který soupeři hned tak neodhalí.