Ve hře je padesát tisíc a všichni o výhru usilují, na druhou stranu nejsou tak otevření, aby šli do otevřeného střetu nebo drsné taktiky. Tak trochu nedobrovolným bavičem je Karel, který všechny chody svého menu vaří poprvé. „Ten je takový nedojezený,“ myslí si Pavlína, která mu ráda přidá. Všechno mu chutná a neupejpá se. Úkol týdne se trochu vymkne zadání „ovoce v teplé kuchyni“ a zvrhne se v odvážné flambovací pokusy, díky čemuž zůstane zadání až do pátku neodhalené. Nejmladší kuchaři mají velké kulinářské ambice, vyhraje to někdo z nich?
Prostřeno – 23.10. 2015 – Petra:
V pátek 23.10. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno provozní čerpací stanice Petra (26). Proti uvolněnému včerejšku je ve finále atmosféra napjatá… Uvolní ledy alkohol? Nejmladší kuchařka podává ke každému jídlu jiné víno, sama se při vaření posilňuje slivovičkou, jsme na Slovácku. Chce Petra hosty opít, jak si myslí Jirka?
Lídu v pořadu Prostřeno s datem 23.10. 2015 pohorší, že hostitelka nalévá víno dokonce k hříbkové polévce! V té je babiččino koření a voní až z obrazovky. Petra je rozverná, ale Pavlína se prý určitě opít nenechá a Lída si myslí, že je to z nouze cnost. Menu neshledává nijak pracným. Na hlavní chod je králík a toho prý už nemůže ani vidět. Včera ho ještě mohla, a v pátek už ne? Zajímavé, myslí si Pavlína, která ho nejí z útlocitných důvodů, ale ona to má s masem vůbec všelijak.
Zato oba pánové si v pořadu Prostřeno s datem 23.10. 2015 na králíkovi pochutnají a chválí: je vynikající, křupavý, dozlatova. Karel si dělá srandu z králíků klidně dál a ještě u toho skoro spolkne kost a spořádá Pavlíninu porci masa. Místo slíbených šťouchaných brambor je na talíři spíš kaše, jak dopadne dezert?
Creme caramel vypadá jak z nějaké top restaurace, ale pro Lídu je to obyčejný pudink. Petra své hosty rozmazluje, nezapomene ani na portské, otázkou ovšem je, zda jí to bude něco platné… Potěší hosty zábavné focení, což je hostitelčin koníček? Budou mít aspoň památku, protože tahle parta se už asi nesejde…