Když se žert přepískne. Nepovedený apríl uprostřed září
Přestože je babí léto, v Olomouckém kraji zavládne chlad. Soutěžícím bývá při vaření pěkně horko, proto se tvůrci pořadu Prostřeno! rozhodli zchladit orosená čela u sporáků a rozvášněné emoce kolem stolů porcemi domácí zmrzliny. Ovšem nepočítali s tím, že nálada na Hané bude zamrzlá i bez povinného úkolu, protože nejen láska, ale i nenávist se občas rozhoří už na první pohled. A v tomto případě si nepadly do oka Diana s Helenou, dvě mladé ženy ze čtyř zúčastněných. Mezi reprezentantkami slabšího pohlaví se vyjímá jediný muž, samorost Karel, který všechny pobaví nápisy na svých trikách. Legračními, ale jako dress code do kulinářské soutěže nevhodnými. Diváci se také mohou těšit na ukázky italské kuchyně (i temperamentu), nepovedeného humoru, hádku o velikost porcí a jeden útulný rodinný dům v provensálském stylu. Finále se odehraje právě tady, u košíkářky a food bloggerky Aleny, která se chce blýsknout svým kulinářským uměním. O tom, zda se jí to povede, se přesvědčíte v dalším Prostřeno! tentokrát z Olomouce a okolí.Prostřeno 22.9. 2014 - Diana
mladá maminka Dianta (20)
Nejmladší účastnice je přes svůj věk už dvojnásobnou maminkou, což všechny šokuje. A k tomu je i zkušenou hospodyní. Diana je usměvavá a milá, i když poněkud nestíhá, ale není divu, protože všechno je domácí. Domácí jsou housky na předkrm i tři druhy pomazánek - avokádová je vysloveně příjemným překvapením. Menu je poněkud nesourodé, takže po klasickém drůbežím vývaru s kupou domácích nudlí a domácích játrových knedlíčcích následují mexické tortilly, které Diana miluje a sama uválí. Ale možná by udělala lépe, kdyby se spolehla na polotovar a soustředila se víc na dochucení a doladění hlavního chodu, plněného kuřecím masem, který poněkud plave v sýrové omáčce. Domácký je i oblíbený rodinný recept na jablečné hraběnčiny řezy. Do zábavy se zapojí Dianin tchán, který umí zpívat a hrát na kytaru. Podaří se mu zatím stydlivé hosty roztančit a rozezpívat?Zájmy: Péče o děti, občas pečení dortů.
Vztah k vaření: Každodenní povinnost, ale baví ji to. Ráda připravuje tortilly a peče hraběnčiny řezy, které si oblíbila její rodina.
Chutě: Nejraději má českou, italskou a čínskou kuchyni. Tortilly a halušky.
Nesnáší: Hovězí maso a vnitřnosti (kromě jater), brynzu. U stolu jí vadí květiny, na které je alergická, také nesnáší špatnou náladu.
Motto: Jdi si za svým…
Očekávání: Těší se na nové zkušenosti a doufá, že si odnese jen pozitivní vzpomínky.