A pak je tu lokální úkol týdne, o kterém platí: syrečky buď miluješ, nebo ne. Jak jsou na tom soutěžící z Olomouckého kraje, kde by mohli být na tento nízkokalorický sýr výrazné chuti a aroma zvyklí? K úkolu týdne přistoupí soutěžící zodpovědně, místy až inspirativně, dokonce si s ním pohrají, aby soupeře zmátli. S přílohami je to slabší, až na výjimku budou samé brambory, konkurovat si bude tradiční kuchyně s odlehčeným vařením většinou v italském stylu.
Povedené jsou dezerty, nejmladší Michal si rád přidává, ale u Dominiky nepochodí. Nic na něj nezbyde. Přinese mu první hostitelka nášup? Jak to celé proběhne a kdo to tentokrát vyhraje? Dívejte se, fanděte, vydržte až do finále, které to celé rozhodne! A pokud nesouhlasíte, můžete si to obodovat podle sebe…
Prostřeno – 22.2. 2016 – Dominika:
V pondělí 22.2. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Dominika (26). První hostitelka si připravila menu, které kombinuje tradiční a moderní kuchyni. Dominika nemá pravdu, když říká, že předkrmové bliny si vymyslela její kamarádka, která pracuje pro catering. Pohankové lívanečky jsou tradiční ruské jídlo, které zase přišlo do módy.
Bliny se většinou servírují s kaviárem a smetanou, v pořadu Prostřeno s datem 22.2. 2016 budou s pomazánkami a v jedné se dokonce skryje i úkol týdne – syrečky. Předkrm a bohatá hovězí polévka s knedlíčky, masem i nudlemi mají úspěch, stejně jako hlavní chod. Od toho ale vzhledem k slibnému názvu čekali soupeři více. „Zlaté kuře“ vzbuzovalo větší naděje než jen opečená kuřecí prsa, podávaná s vařenou mraženou zeleninou a gratinovanými brambory.
Do moderní kuchyně v pořadu Prostřeno s datem 22.2. 2016 směřuje moučník. Dominičiny mini cheesecakes s arašídovým máslem zachutnaly Michalovi, rezervní dortíčky už ale nejsou… Donese mu Dominika svůj dezert už zítra nebo aspoň ve finále, jak si Michal přeje? I Zuzaně se zdá, že by hostitelka mohla podávat větší porce. Další výtkou je špinavé nádobí a čekání na jídlo, ale Dominika zůstává celkem v klidu a rozhodit se nenechá.