A ve finále vše završí nejen výjimečný večer u zajímavého a zcestovalého hostitele, ale také jedno skutečně velkorysé gesto. Úkol týdne byl vybrán s nadsázkou – hosté mají připravit pověstnou „kostku ve skluzu“ nebo něco z molekulární kuchyně. Na to se bude muset jít s humorem, pěkně od lesa a pokud možno moderně a nápaditě.
Prostřední hostitelka paní Miroslava už v soutěži jednou vařila. Dnes má za sebou boj s vážnou nemocí a musí držet přísnou dietu. Jak jí to půjde v kuchyni tentokrát? Budou se hosté u Mirky postit, nebo dostanou pořádnou českou baštu? Zvítězí mládí, nebo zkušenost? Sledujte Prostřeno! ze srdce republiky a hlasujte! Vždyť deset tisíc korun může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 21.6. 2019 – Radim:
V pátek 21.6. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno ředitel ropné společnosti Radim (54). To nejlepší nakonec? Poslední večer bude v režii manažera ropné společnosti Radima, který žije napůl v Americe a napůl v Čechách. Má za sebou bohatý život, o který se dnes podělí. Hosty pozve na svoji „chatu“, což je ovšem starodávné venkovské sídlo v Zákupech. I u Radima je to jako na zámku.
Gobelíny, starožitnosti, spousta prostoru a luxusní koupelny, dokonce i jedna kostra na schodišti do sklepa. Ale také moderní pracovna v patře, odkud Radim řídí svoji společnost, když je v Čechách. Co na to řeknou hosté? Jak se budou u Radima cítit? Poslední hostitel jídlu rozumí a do pořadu se přihlásil sám. U vaření rád relaxuje a také umí ocenit chutné, vybrané, ale i poctivé domácké jídlo. Menu připraví cizokrajné. Bude se podávat neworleanská kreolská kuchyně. A stolovat se bude v bývalé kapli, kde už nepůjde o duchovní potravu, ale bohatou krmi z oblasti, odkud pochází Radimova manželka a kde část roku žijí.
V jídelně je dokonalá akustika, Radim svým hostům dopřeje i hudbu, atmosféra je působivá, jak to ale bude s jídlem? Radim vaří rád, což je vidět i na zařízení a vybavení jeho kuchyně snů. Pochutnají si však hosté na jeho kuřecí polévce gumbo, vydatném jídle z jižní Louisiany s více druhy masa a s rýží, nebo jeho krevetách v pikantní kreolské omáčce? A co další Radimovi speciality? A jak skončí tenhle pohodový týden s grandiózním finále?