A to se týká i úkolu týdne – tataráku ve všemožných podobách. Dočkáme se tataráku hovězího, z uzeného lososa, kořenové zeleniny a sýra, tataráku falešného z brambor a dokonce i tataráku ovocného! U stolu se budou řešit vztahová témata: Prochází láska žaludkem? Je důležité mít ve vztahu ještě něco, co máte radši než partnera, aby byl vztah úspěšný? Jan, který je momentálně sám, si myslí, že by na tom mohlo něco být. Byl by některý z mužů ochotný zůstat doma na rodičovské dovolené, jako to má Veronika? A kdo bude upovídanější, ženy nebo muži?
„V pondělí táhli hovor spíše muži,“ říká Honza, „tak doufám, že se to změní a holky budou sdílnější.“ Budou, protože až v pondělí odvaří nejmladší Zuzana, projeví svůj komediální talent, který by chtěla brzy rozvíjet na herecké škole. A finále bude díky Zuzaně i hostiteli Láďovi opravdu zábavné – a pěkně dvojsmyslné. Myslí Zuzana jen na sex, jak ji podezírá Petra? „Jsme dobrá parta. Nepřipadám si ani jako v soutěži, ale spíš, že jsem s kamarády na nějaké party,“ tvrdí Veronika. Pravda je, že je to parta docela férová a dost vyrovnaná, někdo to ale nakonec přece jen vyhraje. Kdo si odnese krásných 50 000 korun?
Prostřeno – 21.4. 2016 – Veronika:
Ve čtvrtek 21.4. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Veronika (27). Jak bude hostům chutnat v obklíčení akvárií, která jsou v bytě všudypřítomná? Jedno stojí dokonce v kuchyni, kde bude vařit Veronika. Proč má doma tolik zvířátek? Chov užovky červené je její hobby a kdysi pracovala v obchodu se zvířaty. Něco u ní soupeřům chutná, něco méně. To platí i o předkrmu. Kdyby se rajčata plněná masem zapékala o něco déle, byla by chutnější. Dalším minusem předkrmu je to, že je přesolený a příliš mastný, z jídla je cítit olej. Proč „zimní bramboračka“?
Protože polévka je v pořadu Prostřeno s datem 21.4. 2016 hutná, se spoustou pestré zeleniny, sušenými houbami a přidávají se do ní kroupy. Těch a majoránky by prý klidně snesla i více. Nálada u Veroniky má k té včerejší dost daleko, je spíš pod mrakem, ve vzduchu je už cítit nervozita ze zítřejšího finále, i když ústecká parta je stále soudržná. Na hlavní chod se hosté opět trochu načekají, hostitelka dodělává šťávu k masu, ale té mohlo být o něco více, protože prsa jsou lehce vysušená
Ať si kdo chce, co chce říká, vizitkou hlavního chodu je v pořadu Prostřeno s datem 21.4. 2016 ale to, že talíře zůstanou úplně prázdné… Protože Veroničin partner je na mateřské dovolené, hostitelka vznese provokativní otázku: „Tak co, kluci, šli byste na mateřskou?“ Zábava bude trošku jako ze školní družiny, u výroby včeličky, kdy hostitelka jen radí, se o ní ještě něco dozvíme.
Poslední čokoládová hruška se šlehačkou by si zasloužila více čokolády a pro někoho i méně cukru. A jak dopadne Veroničin falešný tatarák z brambor? Předstihne ten hovězí nebo lososový? Těžko…