Taťána má bohatou rodinnou historii, prý má i modrou krev, ale není sama! I Rudolf si myslí, že jeho rod sahá až k Přemyslovcům. Řeší se též výslovnost italských pokrmů, hosty pobaví i dvojsmysly, dámy dostanou skoro holčičí záchvat smíchu při lechtivé konverzaci u Rudolfova stolu.
Kdo si ve finále odnese hlavní výhru 60 tisíc korun? Bude to muž, nebo žena? A kdo ze soutěžících bude divákům nejsympatičtější a získá odměnu 10 tisíc korun? Zcela určitě se ale ze stejné částky bude radovat i jeden z hlasujících diváků. Sledujte pražské a středočeské Prostřeno! a hlasujte!
Prostřeno – 21.2. 2018 – Rudolf:
Ve středu 21.2. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno firemní bankéř Rudolf (34). Uprostřed týdne se večeří v Odolene Vodě v malém bytě u Rudolfa. Firemní bankéř má sice už osm let přítelkyní, ale žijí každý sám a navštěvují se o víkendech. To Rudolfovy hosty zaujme. A také Rudolfovy rybičky a sportovní nářadí, protože hostitel hodně posiluje a přísahá na hovězí maso a pravidelný přísun bílkovin. A o mase bude i úterní menu. Chuťové buňky soupeřů Ruda nastartuje porcí tataráku, zadní hovězí třikrát projede mlýnkem, aby byl biftek pěkně jemný.
Sám ho dochutí, pro většinu spolustolovníků dostatečně, někdo by ale na stole uvítal slánku a pepřenku, což bohužel chybí. Rudolf má radši tradiční kuchyni a vývary než zeleninové krémy, proto podává hovězí polévku, v níž ale chybí játrové knedlíčky nebo nudle. Tak trochu záhadný hlavní chod „domácí brambory s pašerákem“ vzbudí zvědavost, nakonec jde o plněný kuřecí smažený řízek s kapsou a s brambory, které pěstují hostitelovi rodiče na chatě. Masíčko je šťavnaté, protože Ruda olejem nešetří a má prý přesně „vychytanou“ délku smažení.
A tradiční je i poslední chod, což jsou palačinky s marmeládou. Pár se jich nepovede, ale nakonec to Rudolf zvládne. U stolu se spontánně rozvine konverzace plná dvojsmyslů, až se holky popadají za plná bříška. Kdo by to do seriózně vypadajícího bankéře řekl? A čím ještě Ruda překvapí? Nechce vyhrát! Peníze mu prý přinášejí smůlu. Během své ochutnávací zábavy naslepo bude hostitel podávat i živočišné uhlí. To by se mohlo po tom tataráku možná hodit…
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Rudolf,
ve středu 21.2. 2018 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová