Ve hře je padesát tisíc a všichni o výhru usilují, na druhou stranu nejsou tak otevření, aby šli do otevřeného střetu nebo drsné taktiky. Tak trochu nedobrovolným bavičem je Karel, který všechny chody svého menu vaří poprvé. „Ten je takový nedojezený,“ myslí si Pavlína, která mu ráda přidá. Všechno mu chutná a neupejpá se. Úkol týdne se trochu vymkne zadání „ovoce v teplé kuchyni“ a zvrhne se v odvážné flambovací pokusy, díky čemuž zůstane zadání až do pátku neodhalené. Nejmladší kuchaři mají velké kulinářské ambice, vyhraje to někdo z nich?
Prostřeno – 21.10. 2015 – Ludmila:
Ve středu 21.10. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno důchodkyně Ludmila (62). Nejstarší Lída s lahodným příjmením Malinová včera po dvou pozřených lžičkách odmítla Jiřího cibulačku, dnes je ale skoro syrová cibule součástí jejího předkrmu, což ostatní překvapuje.
Co se skrývá pod „cibulovými bochánky“? Jaká bude zkušená hospodyně hostitelka a kuchařka? Je jasné, že paní Lídě to jde v kuchyni od ruky, ale na žádné novoty moc není a její menu v pořadu Prostřeno s datem 21.10. 2015 to jen potvrzuje. Staré věci s patinou má ostatně ráda i na zahradě a v bytě, kde pečuje o dědictví po rodičích a kde má spoustu porcelánu, skla a keramiky. Lída ráda využije luxusu letní kuchyně, takže nemusí úpět v horku u zapnuté trouby, její svíčková se upeče přes dvůr. Může zkušenou hostitelku vůbec něco překvapit?
Může, vaření v Prostřeno! jsou prostě nervy: „Jsem zmatená jak saně v létě,“ přizná uhoněná Lída. Ve svátečním vývaru z brojlera s domácími nudlemi a dobře ochucenými knedlíčky chybí zelenina, ta se prý ale do sváteční polévky nedává… Lída spoléhá na svoji svíčkovou omáčku s domácím knedlíkem, jenže na hlavní chod se hosté načekají. Bude svíčková jako od babičky dostatečnou odměnou?
Bohužel, maso je tvrdé, přestože se peklo tři hodiny. Proč ale všichni dostanou jen dva knedlíky? Pro jedlíka Káju je to málo, přidá si ještě od Pavlíny. A dojí se v Památníku Velké Moravy, kde je i ochutnávka stravy našich předků. Dobré jahodové řezy se podávají už zase u Lídy, kde je vděčně přijat i úkol týdne. Zmrzlina totiž bodla…