Máša je tahounem zábavy, vůbec je to veselá parta, jen Karla z té holčičí konverzace už někdy brní uši. Někteří hostitelé to zkusili na chvíli ve světě i v Praze, pak se ale na Vysočinu vrátili. Jen Pája to má naopak. Opět nahlédneme do bytů i domečků, ochutnáme českou kuchyni i nějaké zahraniční speciality a poznáme pár věrných čtyřnohých mazlíčků. Kdo za svoji večeři dostane nejvyšší počet bodů a zvítězí v boji o výhru 60 tisíc korun a hostitelskou čest k tomu? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a nezapomeňte hlasovat! Vždyť deset tisíc korun může získat nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 20. 3. 2020 – Pavla:
V pátek 20. 3. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno mzdová účetní Pavla řečená Pája (37). Kritickou Pavlu, která si říká Pája, kolegové trošku podezírají z taktizování. Je to ale pravda? Nekřivdí jí? Pavla si se všemi tak úplně nesedne a soupeři jsou hodně zvědaví na to, kam je poslední hostitelka pozve a co jim nabídne. A také jsou trošku nervózní; proč si mají proboha vzít plavky? Finále se neodehraje u hostitelky, která už dlouho žije se svým partnerem v Praze, kam před lety odešla za prací. Pája si toto sdělení ale nechá chvilku pro sebe.
Návštěvu pozve na venkov do domečku svých rodičů, kde také kdysi žila a dnes sem jezdí už jen na návštěvu. Má tu svůj pokoj a přivezla si i svého milovaného pejska. Pája je zasnoubená a ráda by se vdávala. Radši peče, než vaří, koníčkem mzdové účetní je totiž výroba dortů. Každý z hostů si jeden takový dortík odveze jako památku na natáčení, předtím si ho ale v rámci zábavy musí ještě ozdobit fondánovou figurkou.
Pavla zvolila zvláštní menu, do kterého nemálo investovala. Je zčásti asijské, soupeři ani nevědí, co dostanou k jídlu. A Karlovi něco takového docela vadí, Máša má zase mnohem raději českou klasiku. Zvědaví jsou ale všichni. Pája je při vaření velmi rychlá, ale i ona zazmatkuje: hrášková polévka se skoro vyvaří a musí se dodělat znovu. Nejlépe asi dopadne předkrm; růžová marinovaná kachní prsa se salátkem připomínají soupeřům roastbeef, bohatý a nevšední asijský salát je zajímavě dochucený, první chod vypadá lákavě.
Krůtí „Bulgogi s batátovo-bramborovou kaší s pečenými tomaty“ obsahuje koupenou i doma připravenou marinádu, jenže sladké batáty nejsou oblíbenou přílohou všech a k masu na korejský způsob se moc nehodí. Zvláštní je, že u tak zkušené pekařky není poslední chod pečený. Neznámá „Açaí na tigela“ je miska mixovaného brazilského ovoce s medem, dezert někomu připadá sladký, jinému naopak kyselý. Prostě opět se potvrdilo, že „tisíc lidí, tisíc chutí“.