Taťána má bohatou rodinnou historii, prý má i modrou krev, ale není sama! I Rudolf si myslí, že jeho rod sahá až k Přemyslovcům. Řeší se též výslovnost italských pokrmů, hosty pobaví i dvojsmysly, dámy dostanou skoro holčičí záchvat smíchu při lechtivé konverzaci u Rudolfova stolu.
Kdo si ve finále odnese hlavní výhru 60 tisíc korun? Bude to muž, nebo žena? A kdo ze soutěžících bude divákům nejsympatičtější a získá odměnu 10 tisíc korun? Zcela určitě se ale ze stejné částky bude radovat i jeden z hlasujících diváků. Sledujte pražské a středočeské Prostřeno! a hlasujte!
Prostřeno – 20.2. 2018 – Taťána:
V úterý 20.2. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno Taťána (38). Sympatická a rozvedená Taťána má hodně pohnutou rodinnou historii. Je to Ruska se šlechtickými kořeny, která vyrostla a studovala na Ukrajině, ale už dvacet žije se svým synem v Praze. A podle stromu života, který si nechala vyrobit, má předky dokonce až mezi Přemyslovci. Druhá hostitelka má vysokoškolské vzdělání a nyní podniká v realitách.
Taťána sestavila menu, kde kombinuje vlastní, tradiční i moderní kuchyni. A protože úkolem týdne je tuňák a sama má v menu kaviár a divokého lososa, najdeme na jejím jídelníčku hodně rybích chutí. Na úvod dostanou soupeři dva bohaté saláty a k tomu jednohubky s pravým kaviárem, ten ale nemusí každý. Pro Petru nebo třeba milovníka tradičních chutí Rudolfa je kaviár moc slaný a vybranou pochoutku neocení. Následuje boršč, který mívá mnoho podob, ten u Táni je z vepřového masa, hlávky bílého zelí a samozřejmě červené řepy.
Hostitelka říká, že boršč, to je taková ukrajinská viagra, protože když umí žena dobře uvařit tradiční polévku, má muže v kapse. A k boršči se prý hodí pořádný stakan vychlazené vodky – tu otevře someliér Honza. Kdyby Taťána nepokazila bramborovou kaši, ve které zůstaly hrudky, její „divoký norský losos s citronovou omáčkou“ by byl dokonalý. Citronová omáčka je kupovaná, to si ale paní domu nechá jako „rodinné tajemství“ pro sebe a spiklenecky to zatím prozradí jen na kameru.
Táňa si naplánovala aktivní zábavu, na kterou si pozvala kamarádky-krajanky. Strhne hudba, tanec i zpěv ostatní? Díky zábavě se středočeská parta zase o kus sblíží. Neplánovanou zábavou je pak příprava „sladkého překvapení“. Zdivočelý mixér rozmetá šlehačku po celé lince, dost ho ulpí i na hostitelčiných šatech, takže do plněných košíčků pro hosty už vanilkového krému moc nezbyde… Sladká tečka je propadák.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Taťána,
v úterý 20.2. 2018 od 17.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová