A kdo to vzdá, či se s tím naopak popasuje nejlépe? A protože pořad není jen o vaření, ale jak už z názvu vyplývá i o prostírání, tento týden uvidíme několik inspirativně upravených tabulí, které k jídlu přímo zvou. Radost pohledět! Kdo se nedá zastrašit a celé to vyhraje? Bude to Michal, který holkám i divákům slibuje pořádnou show? Chystá ve finále odvaz, nebo to bude spíš trapas?
V pátek se mohou vydovádět všichni, protože hostitelka je pozve na statek, kde se budou moci svléknout do plavek, vykoupat v lomu nebo se projet na člunu. A uprostřed týdne se účastníci pro změnu projdou na chůdách - Michal jako by se na nich snad už narodil. Sledujte Prostřeno! z Pardubicka a východních Čech a nezapomeňte hlasovat. Vždyť deset tisíc může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 20.11. 2019 – Anna:
Ve středu 20.11. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno samoživitelka Anna (34). Uprostřed týdne k sobě hosty domů pozve vyučená kadeřnice Anna, která nyní pracuje jako prodejce koupelen. I doma to má pěkné. V novém domě má spojený obývák s hezkou a účelnou kuchyní, kde bude svoji večeři připravovat. Anička chová dvě bílé britské kočičky, které miluje, přestože její gauč dostal už poněkud zabrat a chlupy jsou i v posteli.
Ne všechno vyjde zcela pohodově – budou chloupky i na talíři, jak se bojí hostitelka? Anička vsadí na domácí českou kuchyni a její stůl je opět krásně prostřený. Jako na zámku. Úkol týdne, pečené ovoce, zajímavě naservíruje k paštice z krůtích a kachních jater. Domácí paštika s pečivem chutná dokonce i Tereze, která játra nemusí. Zato Michal se na předkrm po včerejšku moc netváří, Anička je na něj až moc upřímná a kritická. A strašně ho zajímá, jestli hostitelce nechybí v životě chlap.
Kvůli proměnlivému počasí se jde hned po předkrmu ven za celkem náročnou zábavou. Hostům aspoň slehne a Michal si chůzi na chůdách užije, to mu jde dobře. Pak na hosty čeká hovězí vývar s drobením, pro Míšu málo osolený a okořeněný, on to má rád ostřejší než holky. Hlavní „pečené kuřecí stehno trochu jinak“ je plněné fáší. Hostitelka stehna stáhla z kůže, obrané maso umixovala, ochutila a náplň vrátila zpět.
„A protože jme ve Smetanově Litomyšli, smetana nesmí chybět,“ říká k receptu Anička. Je to už několik let, kdy se naposled s tímhle jídlem piplala, a trochu se bojí, zda bude mít úspěch. Třeba Tereza by si víc pochutnala na stehýnku klasicky upečeném. Už se ale trošku taktizuje, Soňa najde
v roládě ořechovou skořápku, přesto jde však zatím o nejchutnější moučník týdne.