Ve hře je padesát tisíc a všichni o výhru usilují, na druhou stranu nejsou tak otevření, aby šli do otevřeného střetu nebo drsné taktiky. Tak trochu nedobrovolným bavičem je Karel, který všechny chody svého menu vaří poprvé. „Ten je takový nedojezený,“ myslí si Pavlína, která mu ráda přidá. Všechno mu chutná a neupejpá se. Úkol týdne se trochu vymkne zadání „ovoce v teplé kuchyni“ a zvrhne se v odvážné flambovací pokusy, díky čemuž zůstane zadání až do pátku neodhalené. Nejmladší kuchaři mají velké kulinářské ambice, vyhraje to někdo z nich?
Prostřeno – 20.10. 2015 – Jiří:
V úterý 20.10. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno Jiří (31). „Myslím si, že mám šanci na výhru,“ věří si druhý hostitel, který se též netají tím, že by rád zvítězil. Pro své soupeře chystá ambiciózní a zčásti francouzské menu. Jistě má šanci, pokud ovšem nic nepokazí, protože nervy pracují. Jiří hosty pozve do prostorného rodinného domku se zahradou a jeho hlavním trumfem je kus argentinské svíčkové.
„Pohlreich by mi záviděl,“ chlubí se v pořadu Prostřeno s datem 20.10. 2015 na kameru zlatým hřebem svého menu. Jirka chce mít všechno dokonalé a je si vědom úskalí svíčkové Wellington, kdy se maso obalí ve směsi koření a hub, sušené šunce a nakonec se upeče v lískovém těstě. Jednoduché není ani předkrmové sýrové suflé, má-li být pěkně nadýchané.
Francouzská cibulačka mohla být v pořadu Prostřeno s datem 20.10. 2015 víc teplá, ale hostitel moc zahřát nepotřebuje. Z Jirky lije jako z konve, venku je vedro a oba dva chody jsou poměrně syté. Jak dopadne již zmíněná mezinárodní specialita?
Vyplatilo se to dlouhé čekání? Svíčková Wellington už v pořadu párkrát na stole byla a nedopadla vždy ideálně, v úterý ale byly hostitelovy modlitby vyslyšeny. Hlavní chod je šťavnatý a hostitel se umí pochválit. Jiří nezapomněl ani na dobrou šťávu k bramborové kaši. Zábava se odehraje na dvorku, kde se bude podávat i chutný cheesecake.