Prostřeno – 20.1. 2020 – Eva:
V pondělí 20.1. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno blogerka a máma na plný úvazek Eva. Ta od základu změnila svůj život i životní styl. Po změně jídelníčku a narození druhé dcery se odstěhovali s manželem z Prahy na Sázavu. Eva chtěla své děti vychovávat v přírodě. Dcery učí doma, večer se věnuje svému blogu.
Z manažerky se stala hospodyně, která už 10 let vaří tři jídla denně a ve volném čase se rýpe v zemi. Vaří ráda z obilovin, luštěnin, zeleniny, ořechů a semínek. Nejí průmyslově zpracované potraviny, potraviny plné aditiv a cukru. Nejí maso, uzeniny a vyhýbá se ze zdravotních důvodů mléku a mléčným výrobkům, kupovanému pečivu, cukru a bílé mouce. Doma nepoužívá ani vejce a brambory.
Evino menu zní velmi lákavě – žampionové foie gras na domácím kváskovém pečivu se švestkovou omáčkou, mrkvový krém se zázvorem sypaný praženými slunečnicovými semínky či čočková kaše, pečené jáhlové placičky sypané sezamem, glazovaný tempeh, pečená zelenina a zeleninový salát a pečené hrušky k tomu.
Hostům je jasné, že Evin způsob stravování je promyšlený a velmi zdravý. Hostům Evina alternativní kuchyně zachutnala. A už první večer se ukáže, že tahle parta dobrému jídlu bude rozumět.