A jde někomu jen o výhru, nebo berou pánové účast v této soutěži jako výzvu? A jak si kuchaři poradí s výzvou týdne, kterou je tentokrát jejich první uvařené jídlo v dětství? Je takový úkol vůbec splnitelný a zařaditelný do menu tak, aby jej nikdo nepoznal a neodhalil dřív, než vezme ruličku do ručky?
Komu se úkol týdne podaří vhodně zařadit do své nabídky, a kdo snahu o jeho přípravu vzdá? Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Prostřeno – 2. 9. 2020 - Jaroslav Sapík:
Ve středu 2.9. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno Jaroslav Sapík, který je považován za legendu české kuchyně. Jeho motto je: Žádná kuchyně není špatná, jsou jen dobří a špatní kuchaři. Pochází z rodiny, která se kuchařskému řemeslu věnuje již od 17. století.
Sám se snaží propagovat českou kuchyni, přináší na stůl staré rodinné recepty a ukazuje krásy české kuchyně. To dělal i na obrazovkách televize Prima, kde byl hlavním aktérem pořadu Česko na talíři. Jaroslav Sapík se vyučil v hotelu Ambassador, zkušenosti sbíral později také v zahraničí.
Řadu let spolupracuje s Pražským hradem, kde pomáhá zajišťovat stravování při významných událostech. Připravoval menu pro prezidenty, krále, monarchy a papeže. V roce 1992 otevřel kousek za Prahou v malé vesničce Klokočná rodinnou restauraci a penzion U Sapíků.
Jaroslav Sapík je zarytým obhájcem české kuchyně, o které tvrdí, že je nutné ji vrátit do té pozice, kterou zastávala ještě na počátku minulého století, kdy s úspěchem soutěžila s Vídní i Budapeští a držela krok s Paříží.