A protože jsme na jihu Moravy, i víno sehraje svou roli – kupodivu právě když kouzlí u plotny nad vinným sklípkem svých kamarádů jen čerstvě plnoletá středoškolačka Aneta. Posilňuje se vychlazeným mokem, aby zahnala nervozitu. To se jí sice úplně nepodaří, ale u stolu zavládne nakažlivě dobrá nálada a kolektiv se stmelí. Ostatně i tak je to parta slušná, téměř nezáludná a nakonec i soudržná.
Vymyká se jen kosmetička Eva, ta si jede první půlku týdne sólo, ale i ona to ve čtvrtek dožene. O komunikaci se od pondělí stará hlavně sebevědomá a energická Jana. Úkol týdne je záludný a každý na něj rozhodně nemá, třeba Michal se o ovocné knedlíky radši pro jistotu vůbec ani nepokusí.
Kdo ze soutěžících získá největší divácké sympatie a tím vylepší domácí rozpočet o deset tisíc korun? A který z hlasujících diváků se bude radovat ze stejné částky? Sledujte jihomoravské Prostřeno! od pondělí do pátku, hlasujte a vše se dozvíte!
Prostřeno – 2.5. 2018 – Jana:
Ve středu 2.5. 2018 uvaří v pořadu Prostřeno výrazná, energická a upovídaná Jana (26). Třetí hostitelka Jana je vdaná a zatím bezdětná. Bakalářka oboru vychovatelství se dnes realizuje jako asistentka projektového oddělení. Jana má oprávněný dojem, že kdyby u stolu nemluvila ona, bylo by tam docela ticho. Z vůdčí Jany mají kolegové pocity zatím spíš smíšené, místy jim připadá až moc sebevědomá.
To ona opravdu je a projeví se to samozřejmě i během vaření v jejím moderním domově se žluto-černou kuchyní. Menu je také moderní. Salát z polníčku se švestkami ve slanině, opečenou bagetkou a bylinkovým máslem je pro někoho až moc malý předkrm. Švestky ve slanině budou k večeři zítra pro srovnání ještě jednou a dýňový krém je už druhým zeleninovým krémem týdne. Jana polévku zjemní místo smetany kokosovým mlékem. Na hlavní chod jsou hovězí líčka na kořenové zelenině a červeném víně a šťouchané brambory s cibulkou. Někdo ani netuší, kde by tak ta líčka mohla kráva mít. A kdo vůbec nejí hovězí?
Hlavní chod není přijat se stoprocentním nadšením, jak si asi hostitelka, která líčka vnímá jako sváteční a výjimečné jídlo, představovala. Ale Jana se nenechá rozhodit a hostům nabídne ještě osvěžující dezert – citronový koláč s mascarpone. Sama svoji večeři hodnotí jako povedenou. Jak to vidí soupeři? Kolik bodů dostane?
A pomůže jí vydařený úkol týdne, přestože vařila ovocné knedlíky poprvé v životě? Úkol týdne má zatím vzestupný trend – poprvé vůbec nebyl, podruhé to byly maminčiny knedlíky z mrazáku a dnes slaví Janiny tvarohové knedlíky úspěch!
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Jana,
ve středu 2.5. 2018 od 17.50 na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová
Vendula Vrablová