Nic mu není po chuti, je to možná jen taktika, ale prazvláštní, protože do čtvrtku si dokáže většinu lidí znepřátelit. Hlavně Terezu a v pátek nic nedaruje ani nejstarší Iloně. Ta má jako učitelka sice trpělivosti na rozdávání a asi už zažila leccos, občas si ale musí připadat jako ve zlobivé třídě. Zkrotí tu omladinu, nebo nad tím velkoryse mávne rukou? Osladí ty konfrontace aspoň úkol týdne – marcipán?
Každý si s ním poradí podle své nátury a šikovnosti, jak uvidíme. Nudit se rozhodně nebudeme. Napínavé to bude na Zlínsku až do konce, proto si nenechejte ujít další týden s Prostřeno! Kdo vyhraje? Mládí, zkušenost, nebo taktika?
Prostřeno – 2.3. 2016 – Jakub:
Ve středu 2.3. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno nejmladší amatérský kuchař Jakub (17). Večírek, který začne výbuchem nealkoholického sektu, protože neplnoletý kuchař ještě alkohol nesmí, je naštěstí jediný výbuch, který studenta hotelové školy potká. Jakub asi dává ve škole pozor, protože jeho večírek má úroveň. Je také originální a zábavný. Je vidět, že Kuba své profesní plány bere vážně a jde si za svým.
Každopádně v pořadu Prostřeno s datem 2.3. 2016 překvapí. A kdo ještě překvapí? Michal, který obrátí strategii buď proto, že zítra vaří, nebo že by i na něj Kuba tak zapůsobil? Mohl by… Předkrm je zajímavý tím, že v něm jsou „kaviárové“ kuličky z balsamika, protože mladý kuchař má jako koníčka kromě míchání nápojů také molekulární kuchyni. Navrchu listového salátu leží dvě velké krevety, které Ilona ochutná poprvé v životě.
Při dalším zeleném polévkovém krému, tentokrát ze špenátu, se v pořadu Prostřeno s datem 2.3. 2016 opět řeší konzistence a hustota, ale naštěstí polévka je dobrá a zastřené vejce efektní. Hlavní chod - zvěřinový hřbet s celerovým pyré a omáčkou demi-glace s vůní jehličí - je z kvalitního naloženého masa, které by mohla mít třeba Tereza určitě propečenější, ale jídlo vypadá lákavě a všichni si pochutnají.
I Michal v pořadu Prostřeno s datem 2.3. 2016 kupodivu chválí, chválí a chválí. A krásně vypadá i francouzský jablečný koláč, který následuje po přípravě míchaného nápoje, který si může každý udělat sám, ne každý ale může alkoholický koktejl vypít. Jakub měl už kvůli sobě myslet i na variantu bez alkoholu.