Žádné velké kuchařské experimenty kromě kouzlení s vývary nečekejte, bude to spíš klasické vaření, o to výživnější ale bude úkol týdne – thajská kuchyně, která je pro účastníky velkou neznámou. Novinkou premiérových cyklů Prostřeno! jsou nedělní díly, kdy soutěžící dostanou příležitost si všechno naposledy vyříkat. Jak zvládnou společné sledování pořadu? Znovu u jednoho stolu, tváří v tvář pravdě a svým rivalům v díle Prostřeno! - Poslední večeře.
Prostřeno – 19.8. 2016 – Jana:
V pátek 19.8. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno Jana (54). Poslední hostitelka svým hlavním chodem nepřekvapila, ale pánové mají nad čím přemýšlet v její lehce erotické ložnici s akty a lapačem snů. Většina soutěžících Janu na českou klasiku tipovala. Svíčkovou prý dělá podle tetina receptu, do jídla přidává kořeněnou zeleninovou směs Halali, kterou kombinuje s čerstvou kořenovou zeleninou, protože její někdejší první vlastní pokus o svíčkovou prý skončil v záchodové míse.
Hlavnímu chodu v pořadu Prostřeno s datem 19.8. 2016 předchází sváteční polévka z hovězí oháňky a kuřecích skeletů. Jana masem nešetří. Bohužel během složitého servírování polévka vychladne a teplota je u vývaru dost zásadní faktor. Ale jinak může být Igor spokojen – v celestinských nudlích je kukuřičná mouka, ne bílá pšeničná. A ještě před polévkou bude carpaccio, takže se nabízí srovnání s Petrem. „Myslím, že u mě viděla, jak to má vypadat,“ chvástá se Petr.
Jana má ale v pořadu Prostřeno s datem 19.8. 2016 opačný názor, sama chce předvést Petrovi, jak má dobré carpaccio vypadat. To její je též červené řepy, ale syrové a nasladko s medem, oříšky a kozím sýrem. Je dobré, jen by si potřebovalo poležet v marinádě klidně o pár dnů déle. Nasladko bude i poslední úkol týdne a samozřejmě i nepečený dort á la zahradník.
Zábava je opět aktivní a ven se jde raději ještě před hlavním chodem, protože s plnými žaludky by chodit po provaze nešlo – tedy určitě ne tak krásně, jak to všem předvedl Janin syn. A co ta svíčková, na kterou se hladoví hosté pěkně načekají? Vyplatí se to čekání? Kombinace hořčice, Halali a zakysané smetany je už kyselá asi až moc… „Mrzí mě to, všichni se těšili, ale bohužel to nedopadlo ani podle mých představ,“ přiznává zklamaná Jana, kterou to evidentně mrzí…
Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Vánočka - nejoblíbenější recepty
Květina Vánoc - Vánoční hvězda













