Máša je tahounem zábavy, vůbec je to veselá parta, jen Karla z té holčičí konverzace už někdy brní uši. Někteří hostitelé to zkusili na chvíli ve světě i v Praze, pak se ale na Vysočinu vrátili. Jen Pája to má naopak. Opět nahlédneme do bytů i domečků, ochutnáme českou kuchyni i nějaké zahraniční speciality a poznáme pár věrných čtyřnohých mazlíčků. Kdo za svoji večeři dostane nejvyšší počet bodů a zvítězí v boji o výhru 60 tisíc korun a hostitelskou čest k tomu? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a nezapomeňte hlasovat! Vždyť deset tisíc korun může získat nejen váš favorit, ale také vy!
Prostřeno – 19. 3. 2020 – Pavlína:
Ve čtvrtek 19. 3. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno nejmladší hostitelka Pavlína (22). Nejmladší hostitelka své hosty pozve do staršího domu v historické části Třebíče, kde k překvapení soupeřů žije sama jen se svým kocourem. Maminka i sestra se odstěhovaly a Pavlína se do Třebíče vrátila z Prahy, kde po grafické škole nějakou chvíli žila a pracovala. Dnes pracuje ve zdejší reklamní agentuře, kde tráví hodně času. Doma Pavlínka, stejně jako včera Romana, už moc nevaří, ale protože ji kamarádka přihlásila do soutěže, chce si to vyzkoušet. A odvážně se pustí do docela složitého menu. Začne paštikou z kachních jater, která je přijata se střídavými úspěchy. Paštika není úplně jemná, zůstaly v ní kousky jater, což třeba Máše chutná, ale Páje naopak.
Krémová dýňová polévka je jemná, sladká i pikantní, hostitelka se rozhodla pro máslovou dýni, kterou je nutno oloupat. Je to asi boj a křehká Pavlína se u toho trošku poraní. I když mladá kuchařka při vaření občas zaváhá, z panenky se jí podaří šikovně vytvořit plát masa na vepřovou roládu, kterou Pavlína naplní v italském stylu sušenými rajčaty a mozzarellou a s pomocí slaniny ji upeče tak, že zůstane hezky šťavnatá. K barevnému a lákavě naservírovanému pokrmu se hodí tento týden frekventované šťouchané brambory.
Ani Pavlína nezapomene udělat úkol týdne, který se jí povede snad lépe než její vlastní sladká tečka. „Podzimní vafle“ vypadají lépe, než chutnají. Obsahují i chutná jablka, ale těsto, jehož recept Pavlínka pozapomněla, je bohužel tuhé. Atmosféra během večeře je ale i díky zajímavému šmejdění po starém domě milá a rozverná a stejně tak dopadne i zábava s vtipným focením polaroidem na památku.
Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Pavlína, ve čtvrtek 19.3. 2020 od 17.50 hodin na Primě
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová