Za úkol týdne má tahle převážně testosteronová partička připravit něco, co by jim mohlo být blízké. Jde o nějakou jihomoravskou specialitu. Že to bude samé uzené, klobásky a slivovice? Nakonec z toho zbydou jen ty pálenky!

A bude někdo i v téhle jinak moc pohodové sešlosti taktizovat? Bude jeden výherce, nebo se bude výhra dělit? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku, hlasujte a podpořte svého favorita, vždyť deset tisíc korun můžete vyhrát i vy!
Prostřeno – 19.2. 2019 – Jana:
V úterý 19.2. 2019 uvaří v pořadu Prostřeno Jana (33). Druhý večer v pořadí bude v režii svobodného a bezdětného číšníka Honzy, který následkem sportovního úrazu přišel nedávno o pár zubů. Jan nezapře svou profesi“ talíře servíruje jako profesionál a předvede se i jako nadějný kuchař. Do pořadu ho přihlásily kamarádky a vařit bude u své maminky.
Honzův poslední chod je zároveň i zábavou – palačinky si hosté budou moci sami oflambovat. Hozenou rukavici a zápalky návštěva přijme s nadšením, i když je to trochu nebezpečné. U stolu opět zavládne dobrá nálada a jediné, co může týden pokazit, je Bohouš, který moc mluví. Má ke všemu poznámky, jako potravinářský technolog s mezinárodními zkušenostmi se cítí jistý v kramflekách a na ostatní působí jako takový brouk Pytlík.
Honzův „tataráček z lososa” je dobrý předkrm, jen se někomu nelíbí způsob, jakým ho hostitel připravoval. Po včerejší chutné polévce je hovězí consommé sladší po mrkvi, na hlavní chod je kuřecí kapsa plněná pórkem, nivou a kukuřicí, připravená na medu, kari a pivu. Kari ochutí jídelníček v týdnu ještě jednou, ale Vladimír ho zrovna nemusí. Zato mu moc chutnají již zmíněné flambované palačinky s griliášem.