Nebo bude o výhru usilovat během poslední večeře nepřehlédnutelný Jozef? Jihomoravské večeře se v několika ohledech docela podobají. Hodně se vaří z kuřecího masa, domácí pečivo ani moučníky se nepečou a na jídlo se skoro vždycky opravdu dlouho čeká. Všichni si na to stěžují, ale pak sami s časem bojují.
A jak dopadne svérázný úkol týdne – vtipná kaše? Kolik jí snědí naši soutěžící? Asi moc ne, protože obě první Kateřiny na tenhle úkol týdne rezignovaly. Kdo to nakonec vyhraje a projeví se jako velkorysý člověk? Jediný muž, nebo některá z žen? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a dozvíte se to!
Prostřeno – 18.10. 2017 – Nikola:
Ve středu 18.10. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno servírka Nikola (25). Třetí hostitelka by se už ze své profese měla umět o návštěvu postarat. Hostům připraví osvěžující domácí limonády a po zkušenostech z předchozích večerů se hlavně bojí toho, aby také nenabrala zpoždění. I usměvavá Nikola bojuje s časem, protože doma nenajde kompletně vybavený tyčový mixér. Naštěstí má sousedku, která jí pomůže.
A také trochu válčí s teploměrem, naopak kontaktní gril se ukáže jako dobrý pomocník. Nikolin byt působí na soupeře, kteří dorazili v docela kritické náladě, celkem stroze. Hostitelka je ale nervózní méně, než čekali, bere to s nadhledem. Co všechno by se dalo Nikole vytknout? Předkrm vypadá lákavě, ale kritické Jožince, co včera odvařila, vadí, že mini tortilly s kuřecím masem a zeleninou nejsou domácí.
A teplá okurka uvnitř nechutná skoro nikomu. Grilovaná vepřová panenka obalovaná v sezamu s bramborovo - bazalkovou kaší a omáčkou demi glace vypadá lákavě a dobře chutná, i když Nikola si je svých rezerv vědomá. Polotovar demi glace i bazalka hlavní chod výrazně dochutí. Katka si stěžuje kvůli rovnátkům na sezamová zrníčka, není to ale hlavně kvůli tomu, že hráškový krém dopadl ve středu lépe než ten její?
Naskytla se možnost srovnání a Nikolina polévka hosty potěší zajímavými křupavými chipsy. Dezert spojí hostitelka, která to nakonec všechno jakž takž vybalancuje, se zábavou. Soupeře pozve do příjemného prostředí minigolfového hřiště, kde servíruje crème brûlée s čerstvým ovocem. I dezertu chybí leccos k dokonalosti, prostředí letního podvečera má ale své kouzlo, které většina hostů ocení.