A to se pan Karel bál, že ho snad ani neochutná! Ital Lillo ho vyrábí úplně poprvé. Co se salátů týče, zajímavé a inspirativní budou i dva citrusové saláty. Ten ze Sicílie je solený i pepřený a politý olivovým olejem! Přestože je ve hře stále 50 000 korun, je to vánoční speciál a soupeři k sobě budou laskavější, než jak občas bývá v kraji zvykem. „Dle mého to byl úžasný týden,“ shrnula své dojmy ve finále Jitka. Někdo to ale i letos naposledy zase vyhraje. Kdo to bude? A ani ostatní neodejdou úplně zkátka. Dívejte se na Prostřeno! a nasávejte vánoční atmoséru!
Prostřeno – 17.12. 2015 – Karel:
Ve čtvrtek 17.12. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno důchodce Karel (67). překvapil, zvládl své tradiční rodinné menu, i když je nejstarší a má své tempo, jeho výkon je ale hodný pochvaly. I Jitka velmi ocenila jeho trpělivý a ohleduplný přístup. „Zohlednil moji fobii,“ chválí hostitele, protože nesnáší jablka ani v tepelné úpravě.
A Karel jí v pořadu Prostřeno s datem 17.12. 2015 upekl štrúdl s tvarohem, který nakonec ochutnají všichni, navíc s pudinkovým přelivem. Zobrazí se to v konečném bodování? Hostitel si převrátil pořadí úvodních jídel. Teplý předkrm se prý podává až po polévce. Ta je klasická rybí s houstičkou a předkrm – zapékané kuřecí ragú - je asi nejslabším bodem celého menu. Jde o zadělávaný a gratinovaný květák s menším množstvím kuřecího.
Pak na stůl přijde v pořadu Prostřeno s datem 17.12. 2015 duo mas, kapr ve strouhance a kuře v těstíčku s parmazánem, k tomu bude vařený brambor a bramborový salát. Házení střevícem je dalším z tradičních zvyků, zábavy si ale užili hosté dost a dost už při čekání u skleničky a u krbu v Karlově hezkém domě. Krb Karel zapálil ve čtvrtek poprvé od rozvodu, jak se dojatě přizná. „Na Karlovi bylo vidět, že i když se honil a stresoval, že je rád, že je s námi,“ myslí si svorně Jitka a Lillo.