Na poslední chod se totiž čtyři z pěti rozhodli pro jablečné pečené moučníky a koláče, i když s mírnými modifikacemi a variacemi. Není jen sezona jablek, zvěřiny a hub, ale i dýně, což je úkol týdne. Dýňová polévka, která se ale kupodivu na jídelníčku tentokrát neobjeví, je známá, což už tak neplatí pro ostatní recepty z dýně. Paradoxně jeden z nejlepších úkolů udělá Pavla, která nemá dýni vůbec v oblibě, ale usmaží z ní chutné bramboráčky, ke kterým se možná ještě někdy doma vrátí.
Ve čtvrtek, kdy normálně emoce vybuchují, se u Alžběty zasmějeme a můžeme se těšit na vstřícnost a dobrou náladu. Kritika vtipálka Robina se zvrhne v parodii a nadsázku, někteří remcalové a taktici se v tom určitě poznají…
Prostřeno – 17.11. 2015 – Kateřina:
V úterý 16.11. 2015 uvaří v pořadu Prostřeno studentka Kateřina (19). Nejmladší účastnice, která na podzim zahájí svá vysokoškolská studia historie, pozve hosty do bytu v Zahradním Městě, kde žije s maminkou a bráškou-dvojčetem.
Katka v pořadu Prostřeno s datem 16.11. 2015 působí na svůj věk vyspěle jako člověk, který už ví, co chce. Přesvědčí o tom, že vaření je skutečně jejím koníčkem, což dokládá i fakt, že u „šéfa“ Zdeňka Pohlreicha absolvovala kuchařské lekce. A to se projeví i na jejím menu, kam zařadila pokrm, který šéf nepochybně proslavil – telecí líčka na víně s kaší. Najde se někdo, kdo líčka nejí?
Problém s prorostlým masem s „žilkami“ by mohla mít v pořadu Prostřeno s datem 16.11. 2015včerejší hostitelka, ta si ale umí s takovým masem naštěstí poradit. Salát má úspěch i francouzská cibulačka je přijata lépe, než občas bývá.
Pro někoho je zatím záhadou obrácený koláč Tarte Tatin, další ukázka pečení s jablky, kterého si tento týden užijeme dost a dost. A k tomu bude domácí zmrzlina. Není to všechno dokonalé, ale Katka podá velmi slušný kuchařský i hostitelský výkon. Pohoda vládne i při společenské hře u stolu, hádání s lístečky na čele.